Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Folkets röst!

HG NormanVojmån (Hornforsen uppströms)

Såg att nejsidan vann i frågan angående Vojmån.
Får hoppas att nej sidans politiker kan stå för det de affischerade om. Nämligen nya arbeten trots att utbyggnaden ej skulle bli av!

Men det som jag hoppas mest på är att Vilhelminaborna kan gräva ner stridsyxorna och inte fortsätta att älta de här nu i många år. Som jag uppfattat det genom medias bevakning av detta ärende, så har känslorna ibland svallat över. Med tanke på resultatet (47% ja och 53% nej)så är de uppdelade i två nästan lika stora läger. Om dom mot förmodan skulle tjafsa om detta i allevinnerlig tid så kommer nog inte Vilhelmina ta många steg framåt tror jag.

Alla politiker med hjälp av de övriga medborgarna i våra inlandskommuner inklusive Vindeln, måste fundera ännu mera på vår framtid. Man kan inte gå och tro att allt ska vara som det alltid har varit. Nya offensiva idéer är ett måste om små kommunerna ska överleva.

Jag tror mycket på att skapa arbetstillfällen med hjälp av våra naturtillgångar på ett eller annat sätt.

Elförsörjningen är och kommer alltid att vara problem framöver. Vindkraften får vi hoppas på. Sen att vi har grannländer som vågar satsa på kärnkraften är mycket bra, med tanke på att vi själva inte vill. Själv skulle jag inte alls vara emot en utbyggnad av kärnkraften. Det är trots allt en mycket ’ren’ kraft. Problemet som många hävdar är var man ska förvara avfallet, men en lösning på detta finns ju som jag förstått det. Nämligen djupförvaring i berggrunden. Och berg finns det gott om så det är bara att borra, sänka ner och fylla igen enligt mig.

Kraftvärmeverk byggs lite här och där. Bra att vi kan elda upp soporna och få både värme och el av de istället för att gräva ner skiten. Sen att mycket från det morderna skogsbruket tas tillvara på och även det skapar värme och el, är inte heller det fel.

Ja lite tankar var det, nu ska jag fixa matlåda för kvällen, kör nämligen eftermiddag.

/ Sunken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.