Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Skulle vara intressant

Om vår chefsekonom hade styrkan att visa hur många av majoritetens beslutade besparingar som verkligen blivit genomförda 10år tillbaka i tiden.

Som kanske några har märkt så har jag ställt frågan till honom i olika kommentarer i hans senaste bloggar. Man ser tydligt att han inte vill svara. Känsligt kanske?

Om besparingarna som även vi till viss del stod bakom för ett par år sen skulle ha genomförts som det varit sagt, så skulle läget för vår ekonomi sett helt annars ut nu anser jag. (BÄTTRE!)

När man skjuter redan tagna beslut framför sig så blir det en såkallad surdeg till slut. Som nuläget är måste vi göra enorma besparingar på kort tid. Och detta kommer att drabba många var så säker.

En av alla saker som skiljer oss från majoriteten är att vi anser att det bland annat inte går att skära mer inom omsorgen. En annan sak som jag håller på att nöta ihjäl mina läsare med, är att majoriteten är totalt emot en ’total’ översyn av alla verksamheter. Just detta är mycket tragiskt enligt mig.

I svåra tider måste alla hjälpas åt!

Angående skolan så kan ni läsa mina tankar om den här

2 kommentarer

  1. p-o Moström

    Hej Mikael!
    Om jag får tid på mitt jobb ska jag så gärna se vad nämnderna har gjort åt de beslut som KF har tagit!

    Verkligheten blir ju inte alltid vad beslut blir. Vad jag vet har nämnderna varit eniga om dessa beslut…

    Men det är ett stort jobb som jag i så fall måste göra på min arbetstid då jag har tillgång till kontakter och underlag.

    Ska ta upp det med min chef!
    Återkommer!

    //po

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.