Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Öppet brev till Leif R

Ja du Leif!
Du säger: Ifall ett så otydligt yrkande antagits hade det i bästa fall resulterat i att personalen fått varsin t-shirt. (Se föregående blogg under kommentarer)

Vilket fruktansvärt dåligt försvar! Tror du på fullaste allvar att det skulle bli så? Varför ska allt måsta vara så innivassen formelt jämnt när det gäller Socialdemokratin? Ni har alltid en förmåga att utreda ihjäl saker och ting.

Erkänn istället att det är knepigt att sitta på två stolar!

Vi yrkade på en ’utredning’ och om inte jag är helt blåst så är kommunfullmäktige det högsta beslutande organet i en kommun. Nä som ni betedde er i denna fråga så vill jag kalla det PRESTIGE ingenting annat. Glöm inte att ett av våra vallöften också var arbetskläder till de som jobbar inom vården. Hade du inte bundit ris åt din egen rygg så hade nog personalen kanske haft kläderna nu. Men som läget ser ut med ekonomin för tillfället så blir det säkert inga kläder på många år.
Förresten en utredning går ut på att ta fram det bästa alternativet! Så jag kan garantera dig att nån t-shirt hade det inte blivit!

Jag ska kämpa för att ge mer makt åt kommunfullmäktige. Läs denna artikel (Detta kommer också vi att komma med som förslag)

Ni ser tydligt när ni har agerat som ni gjort under åren vart det har lett. Vi har inget som helst förtroende för varandra. Vi kastar paj på varandra hela tiden. Och tyvärr går det bl.a. Ut över vår personal. Det tycker jag ni tydligt har visat när ni röstade som ni gjorde.

Ett tips: Prova komma med egna förslag någon gång, så ni slipper rösta ner allt vi kommer med. Jag tror kommunen skulle må bra av det! (Usch då varför ska jag ge er tips! Skärpning Sunken! ’Talar för mig själv’)

Men försök komma med något eget, och kom inte med nåt av våra förslag som ni redan röstat ner. Har en tendens att bli så men då blir det oftast dyrt, ta bara Älvbrinken hur det blev med den.

PS: Ni sitter i Majoritet så ni är de som ytterst bestämmer vi kan bara stå på sidan och titta på tyvärr. Men vi försöker påverka så mycket vi kan och orkar.

Men snart är det val och jag hoppas på förändringar.

/ Sunken

Relaterad länk: De får kläder

8 kommentarer

  1. Leif Rubensson

    Ska vi skita i lagen?
    Kommunallagen har tillkommit bland annat för att ge oss politiker regler för hur det demokratiska arbetet ska utföras. Jag tror att även du Mikael, som representerar ett parti som säger sig stå på demokratisk grund, håller med om att vi i möjligaste mån ska följa den lagstadgade arbetsordning som riksdagen beslutat om. Då kommer du att finna att den omröstning som företogs den 18 december 2006 aldrig skulle ha ägt rum.
    Frågan var dessutom redan föremål för utredning där den hör hemma (i Socialnämnden). Självklart kan du som fullmäktigeledamot lyfta frågan i form av en motion. Då blir det genast fullmäktiges ärende. Skillnaden är att då får socialnämnden chans att bereda ärendet innan det går till omröstning. Då har vi också som folkvalda chansen att sätta oss in i vad frågan egentligen gäller samt fundera på olika alternativ.
    Mikael jag har vid ett flertal tillfällen hört ditt partis företrädare Tomas Nilsson reagera uppbragt över att vi i kommunstyrelsen fått ärenden att ta ställning till ?vid sittande bord? utan en chans till en anständig betänketid. Jag har vid dessa tillfällen hållit med Tomas i hans kritik, trots att det inte utgör något regelmässigt fel att lyfta ärenden i Kommunstyrelsen i direkt anslutning till mötet. Med moderaternas agerande i kommunstyrelsen som bakgrund blir partiets agerande i kommunfullmäktige fullkomligt inkonsekvent. Där förväntar sig partiet att vi som representerar andra partier ska ta ställning till moderaternas förslag utan någon som helst betänketid.
    Efter den 18/12 2006 såg jag framtiden an med tillförsikt. Mitt parti hade ju tydligt redovisat sin avsikt att införa arbetskläder för personalen i vård och omsorg. Klara utfästelser i frågan hade dessutom formulerats av representanter från åtminstone M, Kd och V innan valet samma år. Med andra ord borde det finnas en betryggande majoritet för införande av arbetskläder när frågan behandlades i socialnämnden som planerat. Min bestörtning blev därför stor när Socialnämnden fem månader senare beslutade att personalen även fortsättningsvis själva ska bekosta sina arbetskläder. Mikael, ingen reserverade sig mot beslutet. Jag har vid ett flertal tillfällen kritiserat mitt partis agerande i ärendet, även offentligt. Jag anser att mitt parti har svikit väljarna i den här frågan. Frågan är hur långt du är beredd att gå Mikael. Ditt parti reserverade sig inte heller mot beslutet i Socialnämnden. Med andra ord även M har ett svek mot väljarna på sitt amvete i den här frågan.
    Sammanfattningsvis Mikael, så blir jag glad över att du är indignerad över hur jag röstade den 18/12 för det borde rimligtvis betyda att du är beredd att fortsätta att arbeta för införande av arbetskläder. Det borde samtidigt betyda att du är oerhört kritisk över hur ditt parti agerat i ärendet annars framstår du som en kvalificerad hycklare.
    Kommunens verksamhet berör oss alla djupt. Vi som bor inom kommunens gränser är alla delägare i Vindelns kommun. Allas rätt att engagera sig politiskt borde vara en självklar utgångspunkt för alla demokratiskt sinnade människor. Så länge en facklig förtroendeman inte har ett förhandlingsmandat så sitter han inte på ?två stolar? mer än andra kommuninvånare. Vill du inte att föräldrar som har barn på skola eller i barnomsorg ska få inneha politiska uppdrag? Ska inte den äkta mannen som har frun i äldreomsorgen få sitta i nämnder och styrelser?
    Jag tror snarare att din irritation över kommunalare i politiken sammanhänger med hur kritiska vi är mot ditt parti. Så länge som ni undergräver våra trygghetssystem, arbetar för påtagliga försämringar inom arbetsrätten och gynnar de rika på de svagas bekostnad kommer jag att verka för att hålla moderaterna så långt borta från makten som möjligt. Däremot kan vi fortfarande förenas i sakfrågor. Kanske ska vi skriva en motion till fullmäktige tillsammans Mikael?

  2. Robert

    Det var ett uppdrag till en utredning inte ett förslag.

    Det är stor skillnad på om det vore ett förslag att bygga något för miljoner.

    Men kan inte kommunens högsta belsutande organ ge uppdrag till kommunledningen.

    Utan att det föregås av beredning bereda en beredning då blir det rent löjligt

    Problemet här var att förslaget kom från fel parti har detta lagts av någon i majoriteten har det gått igenom direkt.

  3. Leif Rubensson

    Uppdraget fanns ju redan där och i enlighet med uppdraget tog Socialnämnden beslut i ämnet fem månader senare. Vid det mötet så svek moderaterna sina väljare genom att inte reservera sig mot beslutet.
    Frågan om en utredning är inte så enkel som det kan tyckas vid en ytlig betraktelse. Utredningens utformning dikteras i stor utsträckning av det uppdrag som tjänstemännen får. Med andra ord varför ska arbetskläderna införas?

  4. Leif Rubensson

    Svar till Bertraktare!
    Jaaa det stämmer och det har jag vid ett flertal tillfällen konstaterat och kritiserat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.