Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

41Mil och värk!

SunkenJohansson tar sig en funderare över vevstake problemet! (Tror jag)

Idag är det något bättre, men igår så var jag så stel att jag hade problem att gå, sitta, ligga ja hela kroppen var slut kan man säga. Stretchade i vanlig ordning inte så jag får skylla mig själv. Värst är ryggen som inte riktigt ännu har kommit igång. Men roligt hade vi i allafall.

Hur som helst upp tog vi oss upp till Klippen.(Nästan alla)
Johanssons vevstake på SXR:en bestämde sig för att inte vara kvar i blocket så den kom helt sonika ut genom densamma. Detta haveri skedde efter ca30mil så vi hade 11mil kvar till målet. Vi ringde upp serviceteamet som vände och kom och hämtade Johanssons maskin i Eriksberg. Efter pålastning så gav vi som hade hela maskiner oss iväg igen. Mätaren slutade på 41avverkade mil.

Måste med tanke på att jag själv håller på med skoterleder lämna lite betyg på de också.

Från Tvärålund upp till Lycksele var det kanon. I Lycksele var lederna skit! Gropigare leder får man söka efter tänkte jag då. Vid Betsele blev det E4 igen så resan upp till Storuman gick som på räls. (Lederna runt Storuman är nog bland de finaste jag någonsin kört på. Bredda och släta som salsgolvet.)

När vi kom till Boksjön så var hela sjön stöppan på (Vatten på isen) så där blev det riktigt jobbigt. Hade hoppats på en behaglig tur de sista milen då min kropp började säga ifrån, men de blev absolut de sämsta hittills. Lederna runt Tärnaby och Hemavan var ännu värre än de i Lycksele. Förståeligt kan man tycka med tanke på vilket tryck det är på ledsystem där uppe. Men så här för…. dåligt ska det inte behöva vara tycker jag!
Det kan komma att sluta med att skoterturismen söker sig till områden där lederna är bättre underhållna tror jag. Detta tror jag inte de som håller i turismen där uppe vill så jag hoppas de sätter sig ner och tar sig en funderare på hur dom ska lösa eländet. Problemet var koncentrerat till lederna nedanför trädgränsen, ovanför är lederna av förklarliga skäll bättre.

Den totala upplevelsen var underbar! Så repris är redan inplanerad till nästa år. Tackar Jonssons får lån av stuga, alltid lika roligt att träffas och prata skit över en kall och umgås.

Men nu till något tråkigare såg att vår klasskompis Jocke Strandberg råkat ut för en olycka under lördagens skoter-SM-final i Älvsbyn. Jag, Jonsson & Johansson håller tummarna att du kommer att tillfriskna så fort som möjligt.
Läs mer om detta här!

/Sunken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.