Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Årets företagarkommun!

Efter Lennart Holmlunds utspel över att svenskt näringsliv ranking över företagsvänliga kommuner bara är skit. Så måste jag skriva lite om kommunen som toppar rankningen. Solna är det som toppar ligan och har blivit nominerad till Årets företagarkommun av Svenskt Näringsliv.

Hittade följande textmassa på Anna König Jerlmyr(M) blogg och jag gjorde helt enkelt så att jag lånade den då jag håller med henne i vartenda ord som hon skriver:
Solna har förstått att en kommun inte kan ägna sig åt allt, utan att företag kan göra mycket av arbetet betydligt bättre. Därför har de lagt ut mycket av verksamheterna på entreprenad och kan ägna mer energi åt kärnverksamheter som skola och äldreomsorg. Solna har också ansträngt sig för att få människor att vilja bo och verka i kommunen och därför ökar också inflyttningen och med den nya företag. Genom att aktivt samarbeta med företagen har de kunnat upprätthålla en mycket låg arbetslöshet. Lägg också till Sveriges lägsta kommunalskatt så har du receptet på hur kommuner bör skötas. Något som socialdemokraterna borde lära av eftersom de fortfarande inte ser en koppling mellan kommuners hanterande av verksamheter och ekonomi och hur de sedan utvecklas.

/Sunken

Länkar:
Solna stads hemsida

Rankinglista 2009

Anna König Jerlmyrs blogg

5 kommentarer

  1. Mona om folket

    Citat ur Reinfeldts bok Det sovande folket, 1993

    ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras.”

    Sunken, har du samma åsikt som Fredrik?

  2. Mona

    Tala om att Solna nu investerar sig ur krisen. Svindlande 100 miljarder ska satsas på att bygga ut spårtrafik, bostäder, kollektivtrafik och nya vägar.

    Vilka är era förslag för vår kommun?

  3. Upp till kamp mot oärligheten

    Om du ”Mona om folket” läser en bok( av Fredrik.R. )som är 16 år gammal så fortsätt med det och känn dig riktigt mossig för det är vad du är.Typiskt socialist som håller på att älta det förgångna.Vet du vad du egentligen är? Jo avundsjuk på Moderaterna som har en duktig och omtyckt ledare.Jag ryser när jag tänker på trojkan Mona S/Lars O/Peter E.Vad skall dom kunna vara överens om?Höja skatten för oss vanliga inkomsttagare?Höja skatten på samtliga fordon?Höja skatten på våra fastigheter?Hör ni själv ! Höja skatten!!Jag ser med spänning fram emot valet för då skall dom avslöjas och kläs av in på bara kroppen.Att dom sedan mobliserar fackpamparna med deras bonustänk i kampskaran är än värre för oss vanliga knegare.Jag har bara ett ord kvar.”Trekant” brukar aldrig sluta bra för dom inblandade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.