Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Marianne Samuelsson

– För att värna länsstyrelsens arbete och skapa arbetsro så har Marianne Samuelsson och jag kommit överens om att hon ska lämna sitt uppdrag som landshövding. Jag beklagar att situationen är sådan att den här förändringen blivit nödvändig, säger kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell.

Personligen tycker jag detta är det enda rätta! En liten reflektion har jag ändå, om man som Wanja Lundby-Wedin delar ut medlemmars pengar i form av skyhöga pensioner och sedan påstå att hon inte visste om det, går tydligen bra utan att man förlorar jobbet. Nu bestämmer i och för sig inte Regeringen över LO men ni kanske förstår liknelsen.

/Sunken

Länk till pressmeddelande: www.regeringen.se/sb/d/11396/a/130054

Länk till filmklipp från VK: www.vk.se/media/

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Johan Åsberg

    Om man bortser från om hon har handlat rätt eller fel utan fokuserar på konsekvenserna av att hon får gå så ser jag det som oroande.

    Är rädd att detta sänder en signal om övervakningssamhälle á la forna öststaderna där vi på egna initiativ spelar in vad som sägs och rapporterar vidare. Vem har inte släppt en kommentar på ett möte som taget från sitt sammanhang kan låta helt befängd?

    I detta fall tycker jag beslutsfattarna skulle sänt en signal att vi Inte accepterar tillvägagångssättet som informationen kom fram på, vilken jag ser som illojalitet mot arbetsgivare. Sen kanske hon ändå självmant borde få avgå efter en lämplig tid efter händelsen.

    Hoppas ni som är aktiva inom politiken slipper sånt här. Finns risk att ingen vågar säga något på mötena annars!?

  2. Mikael Sundling

    Svar till Johan Åsberg (2009-08-07 14:31)
    Helt rätt Johan. Hemskt lågt av den anställde att göra så. Vuxet folk ska kunna tala med sin arbetsgivare. Men det medför förhoppningsvis att folk på sådana här positioner tänker sig för och inte särbehandlar vissa människor. Alla människor ska vara lika inför lagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.