Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Thage G Peterson (S)

Afghanistaninsatsen som Sverige deltar i är viktig i många perspektiv. Jag tycker främst att de Isaf styrkorna gör för kvinnorna och flickorna är hemskt viktigt, istället för att inte få gå i skola eller visa sitt ansikte, får dom faktiskt göra det nu. De sliper dessutom bli stenade offentligt om de ej gör som de blir tillsagda. Finns mer men jag stannar där.

Man blir hemskt besviken när man läser Thage G Peterson (S) uttalande i Aftonbladet om vår insats. Dessutom så laddar en annan bloggare på VK ur sig att han tycker det är menningslöst att vara där. Jag tycker det är konstigt att Socialdemokrater vill att kvinnorna i Afghanistan ska förtryckas igen. Just Sossarna är ju för att människor ska vara lika mycket värda. Men tydligen tycker (S) att detta bara gäller oss svenskar, när det gäller andra länder som har problem med sådant så är tydligen ordspråket sköt dig själv och skit i andra deras nya motto. Att Sverige bryr sig om folk som är förtryckta i andra delar av världen ger oss ett bra anseende. Och ska vi vara med och få en tryggare värld så måste vi ge lite också inte bara ta. Sen får vi inte glömma bort att det var Sossarna som tog beslutet att vi skulle delta redan 2002. Så nu när det börjar vara oroligt även i svenska delen av landet så försöker de skylla ifrån sig och de är lågt mycket lågt.

/Sunken

Etiketter:

7 kommentarer

  1. P-O Moström

    Med den argumentationen som Mikael Sundling för så bör Sverige skicka trupper till Irak och varför inte Iran….

    Bara för att man är militär intervention så står man inte för att kvinnor ska sluta förtryckas! De målen kan nås på annat sätt.

    Ett folks framtid är dess egen uppgift! Både engelsmännen o ryssarna har fått bita i gräset i Afghanistan! Det får nog Sverige och USA också göra!

  2. Upp till kamp mot Diktatursocialister

    Nu är det så att S-regeringen med Göran P vid rodret startade denna insats.Rätt av vår Alliansregering att fortsätta så länge EU är överrens om detta.Att din bloggranne Moderathataren Moström försöker vrida till historien till att vara ett Moderatbeslut visar hur lite man kan lita på karln.Det finns bara ett slutord.Kommunistspöke.

  3. isak

    Mikael Sundling går från klarhet till klarhet.
    Inför sin kanditatur till riksdagen, så utveck-
    lar han nu en helt ny sida, där han går till
    hård attack mot socialdemokraterna i Afganist-
    anfrågan. Sunken pläderar nu öppet om interna-
    tionell solidaritet, och att vi måste ge lite
    mer och inte bara ta. Men när han påstår att
    det finns en svensk del i Afganistan, så tror
    jag det inte ä någon bra ide att bli riksdags-
    man.

  4. Mikael Sundling

    Svar till P-O Moström (2009-08-17 18:53)
    Moström är igång efter semestern ser jag.

    Nu är det så att vår riksdag har beslutat med bred majoritet att vi ska hjälpa till i Afghanistan med civila och med militärtrupp. Vi har inte tagit ett beslut om att skicka trupper till vare sig Iran eller Irak. Och jag förordar inte att vi gör det heller. Förklara gärna för mig hur du tänkt att kvinnorna ska får ett drägligt liv i Afghanistan om inte utländska hjälparbetare och trupper är närvarande. Som Talibanerna uppför sig så tror då inte jag i allafall att kvinnorna och flickorna slipper förtryck. Just dessa vildar saknar moral och etik och jag anser att det enda vi kan göra är att försöka se till att de ej får makt. Att de nu har lyckats med en mobilisering är tragiskt, men förhoppningsvis kan de allierade trupperna med hjälp av inhemsk polis få bukt på dom. Vi får inte glömma bort att de husera i gränstrakterna med ett land som innehar kärnvapen, jag ryser när jag tänker på vad som kan hända om de kommer över ett sådant vapen. Tänker MR Moström på det? Vi sitter kanske säkert i Sverige men det finns andra länder som kan drabbas av deras framfart. Man måste tänka på andra också inte bara sig själv!

  5. Korsfarare

    Korsfarare har alltid tillskrivit sig goda avsikter. Att med vapenmakt frälsa andra är därvidlag ingenting nytt.
    Nytt är heller inte att man i Vindeln, inom ramen för två korta meningar, nödtorftigt underbygger sin argumentering.
    Nytt är däremot att man kallar det ’insats’, som gällde det en aktiespekulation eller ett lotteri.

  6. Erik K

    En fundering ISAK! Varför startar du inte en egen blogg? Du tycker på allas bloggar så är det inte dags att börja blogga på en egen blogg istället för att blogga på alla andras med kommentarer. Att du dessutom skriver under anonymt visar på att du är ett sådant där vänsterspöke som inte törs stå för vad du egentligen vill eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.