Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Risk för ännu mera utflyttning!

Om det mot förmodan skulle ske ett maktskiifte 2010, så kommer det att bli betydligt mindre pengar kvar i plånboken. Sossarna vill höja skatter för låg- och medel­inkomst­tagare. Många LO-kollektiv kommer därigenom att få ­betala mer i inkomstskatt och uppleva att det blir mindre lönsamt att gå till jobbet.

Därutöver vill Socialdemokraterna lägga en särskild beskattning på företag som anställer unga människor. Det är en ungdomsskatt på 10 miljarder kronor. Företag som har många ungdomar anställda kommer att få mycket kraftiga skattehöjningar. Jag anser detta kommer att öka ungdomsarbetslösheten ännu mera.

Ger mig där men det kommer mera om (S) framöver.

Men det som jag tycker är mest anmärkningsvärt är att det skiljer så mycket mellan partierna i "Ohlyansen"Hur ska de kunna komma överrens med så stora skillnader?

En stor skillnad är att Vänsterpartiet vill höja skatterna med 55 miljarder kronor i nästa år jämfört med Socialdemokraternas 20 miljarder och Miljöpartiets 17.

Vänsterpartiet vill bland annat höja inkomstskatten och bolagsskatten
Miljöpartiet vill bland annat höja miljöskatterna mycket mer än dom andra två partierna. blandannat vill de höja bensinpriset med 2 kronor per liter.

Detta mina vänner kommer att innebära att vårt inland kommer att avfolkas ännu mera!

/Sunken

Etiketter: , , ,

18 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    De röd-gröna har tidigare år kommit överens så du behöver inte oroa dig Mikael Sundling!

    I nästa val finns 4 alternativ: V – S – MP – högerpartierna.

    För vad skiljer c, kd och fp från moderataterna – inget!
    Det är mycket bra med alternativ.

    Då kan vi som vill ha bort högerregeringen välja vilken ”väg” vi vill gå!

  2. Berra

    Avfolka landet?

    Tror du inte eran borgarpolitik som sänkt BNP nå jävulskt kommer avfolka landet? Vem vill bo i ett land som sjuka och arbetslösa inte är välkommen i?

    Sen Mikael, kan du inte nämna M:s vallöfte för 2006. Var nått om jobben om ja inte minns fel… hmm, vart tog dom vägen?

    Det är taskigt att först försämra försäkringssystemen och sen skicka ut folket i dem!!

    Jag röstar för ett rött sverige 2010!

  3. Kent-Erik Mattsson

    Tänkte bara ifall vi kan klassa oss som en inlandskommun ifall vi faller under umeå?
    Förresten får jag matjord ihelgen så du är välkommen med en kratta 🙂
    Och grattis på namsdagen nisse 🙂
    / Mattsson

  4. Mikael Sundling

    Svar till Kent-Erik Mattsson (2009-10-08 22:39)
    Tackar för gratulationen!

    Inland kommer det nog att kallas även om det skulle bli så att vi hamnade under Umeås vingar. Kanske skulle det kunna bli inlandskommundelsnämnd! (Långt och krångligt ord så det lär bli det förstnämnda)

    Älgjakten startar igen på Lördag morgon kl 5,30 så det blir svårt att kratta i helgen om vi inte gör det i mörkret dvs.

  5. Gustav

    Om jag inte minns helt fel så var det Reinfeldt som hittade på själva begreppet ”ungdomsskatt” för några år sen då det var tal om att sänka arbetsgivaravgifterna för företag som anställde unga… Trots borgarnas ”mirakelkurer” så har ju ungdomsarbetslösheten ökat under deras period vid makten.. De minskade avgifterna har till största delen endast varit till gagn för företagen (vinst) och inte till någon hjälp för de arbetslösa.

    Istället för att komma med något ur sammanhanget lösryckt påstående kanske det vore på plats att du utvecklade dina ord lite, och gärna se till helheten.

    Du nämner att glesbygden kommer att avfolkas. Det gör den säkerligen med den politik som förs idag. Genom borgarnas politik har ju bland annat kommunerna betydligt sämre ekonomi vilket medför sämre service till medborgarna. Jag tänker inte utveckla det mer, men när servicen försämras flyttar folk. Mindre folk ger sämre ekonomi osv.. resultatet blir en ond spiral. Det finns mycket att läsa om fenomenet för den som är intresserad.. bara att googla 🙂

  6. Mikael Sundling

    Svar till Berra (2009-10-08 21:25)
    Allians regeringen har skapat flera tusen jobb sen de tog över. Men som du kanske vet så är i princip hela världen i en ekonomisk kris, som har medfört att olika varor inte säljer i samma omfattning som i en normal konjunktur. Därför har många företag tvingats säga upp personal.

    Inte ett företag säger upp personal för att de tycker det är roligt, utan de gör det för att klara krisen och för att de vill fortsätta kunna producera när det vänder. Skulle inte personal sägas upp så skulle många fler konkurser bli verklighet och då finns de inga jobb att komma tillbaka till när det vänder. Men en räddning i detta mörker är att de som har jobbet kvar har mer pengar över att konsumera och konsumtion skapar jobb.

    Tycker inte du är ärlig med dig själv om du skyller en global finanskris på lilla Sverige.

  7. Man blir bara så trött

    Visst är det underbart med ytterligare höjning av drivmedelsskatten.Vilken utveckling det skall bli för glesbygden. Men det mest fantastiska är kommunisternas skattehöjningar.Man får gåshud!Höj skatterna och anställ ekonomer med spenderbyxor så går det snabbt att sänka oss vanliga knegare.Man blir livrädd när man tänker på att den röda överklassen endast har skattehöjningar som medicin,låt knegarna betala så kan vänstereliten sko sig.Nästa steg inför censur så att inte de vanliga fotfolket kan se alla finter i bokslut och affärer.När man sedan har låtit de vanliga knegarna betala så lämnar vi bidrag till USA ägda företag så inte deras direktörer blir barskrapade.Hade Mona fått bestämma så hade detta redan skett.Det är inte så märkligt att damen inte ens kan räkna sin egen lön.Sen är det en viss herre som alltid vet bäst här på bloggen,det känns bra att han sköter finanserna på Granö golfbana så inte det behöver gå snett därborta.Kanske han redovisar … aj då jag glömde censuren!

  8. Per-Ola Moström

    De skattehöjningar som de röd-gröna föreslår är i huvudsak på de som tjänar mest. Och de har råd!

    Vad alla bör tänka på är att antalet pensionärer över 80 år kommer att FÖRDUBBLAS fram till 2030. Det kommer att innebära ett oerhört stort krav på ekonomiska resurser. Troligen en ökning med upp till 50% i hela landet!

    Och här blundar alla partier! Det håller inte att på sikt sänka skatterna! Visst är det populistiskt med att sänka skatterna. Det var det som Bush vann sina val på. Men på sikt håller det inte.

    Hur tror moderaterna och Mikael Sundling att äldreomsorgens/sjukvårdens stora krav på ekonomi i framtiden ska klaras om inte ett rättvisare och mer solidariskt skattesystem införs?

    Idag slår högern blå dunster i folks ögon.
    Det håller inte i framtiden!
    Vi får väl se om det håller över nästa val?
    Jag tror det inte!

  9. Isak

    Drygt 4000 företag har tillfälligt räddat verksamheten gen-
    om att uppskjuta skatten enligt en lag som snabbinfördes i
    början på året. Lagen som gäller från februari, säger att
    arbetsgivare får skjuta upp betalningen av arbetsgivarav-
    gifter och anställdas löner för två perioder. Återbetal-
    ningen skall ske från den månad man inte betalade. Totalt
    är det drygt fem miljarder kronor som företagen resterar
    och som nu skall betalas in. En konkursbomb är nu under
    uppsegling och nya varsel är att vänta. Regeringen betalar
    nu ut pengar till kommuner som ligger på nästa års budget
    och skjuter problemen framför sig. Arbetslösheten kommer
    att stiga under dom närmaste åren och ligga bland de högsta
    i hela Europa trots att vi lever under samma världskris.
    Glesbyggdens och inlandskommunernas problem kommer att öka,
    med ökad utflyttning som följd.

  10. Rättarn

    P-O har fel! De vill slopa jobbskatteavdraget, dett innebär att vi vanliga kengare får ännu mindre pengar kvar i börsen.

  11. För alliansen i tiden!

    Man blir riktigt irreterad när man ser att Moström skall låtsas att han vet vem som blir drabbad av en skattehöjning.Moström som inte ens kan tala om vilka han anser tjänar mest.(enl tidigare bloggdebatter med Mr Cool)Det är riktigt genant att Moström försöker uttala sig i frågan:Han har inte en susning om innehållet i den Rödgröna soppans skattepolitik.Förresten vem har förtroende för en människa som censurerar kommentarer på sin egen blogg när han blir ställd mot väggen.Rättarn har rätt. Vi alla vet vilka som drabbas när jobbskatteaavdraget slopas. Jag är utled på Moströms vänsterdravel.”Före detta chefsekonom” Vet ni vad! MAN FÅR HURVEN.

  12. Isakhalka på bloggen

    Isak fortsätter halka fram,vart får karln allt ifrån? Jag är helt säker på att snart är rumpan totalt blåslagen på denna svammelkus.

  13. Utvisning enda rätta

    Tänk! Att sätta in Mona att styra Sverige. Hon har inte ens förstått att hon bör vara på arbetsplatsen(Riksdagen)100 % frånvaro med full lön. Allt talar för kaos.Låt henne pröva en normallön ( 20 000-30 000) ett år så kanske hon får en hum om verkligheten. Dessutom, hon skall inte få något jobbavdrag förrän hon visat att hon kan infinna sig på arbetet.Hur kan folk tro att det blir bättre med flummare vid fodret? Alliansen måste fortsätta styra detta land för nu finns inget alternativ.

  14. Man blir bara så trött

    Det är med landets ekonomi likväl som med kommunernas mycket viktigt att man INTE får in folk med spenderbyxor.
    Jag skall ta två exempel till att börja med. 1/ Att gå in med skattemedel i bilföretag före man ordentligt kontrollerat framtida ägarförhållande.(Rödgröna soppans förslag) 2/ Att samtidigt som en kommun gör neddragningar inom äldreomsorgen så rusar man iväg och köper en helt opassande lastbil som till dags datum kostat kommunen ca 2 000 000 kr i investering och ombyggnad.Med sådana här ekonomer vid rodret så rasar landet och kommuners ekonomi som korthus.Det är rätt genomgående att det är samma människor som står på barrikaderna och skriker om skattehöjningar. Nej dra åt svångremmen på gaphalsarna så hårt att dom inser att all verksamhet skall hållas kontroll på för att kärnverksamheterna skall överleva och att det arbetande folket får ha en egen börs att leva av. Ekonomer som dessutom inte kan tala om vilka som tjänar mest enl honom är ur mina ögon falsarier som man skall gå kroken för.

  15. Christoffer

    ”Om det mot förmodan skulle ske ett maktskiifte 2010, så kommer det att bli betydligt mindre pengar kvar i plånboken.”

    Efter vad? Efter löneutbetalningen eller efter månadens inköp av livviktiga produkter?
    Så vitt jag vet så såg Alliansen till att man fick mer i plånboken efter löneutbetalningen men att det sen jämnade ut sig när man betalat de vanliga utgifterna. Livsmedelspriserna gick ju t.ex upp. Då spelar det knappast någon större roll eftersom det är +-0 i slutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.