Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Inget snusförbud om alliansen i Umeå får bestämma!

Läser i "denna" artikel att allianspartierna i Umeå tagit sitt förnuft till fånga när det gäller frågan om det tänkta snusförbudet under arbetstid för de anställda inom Umeå kommun. 

Säger som Anders Ågren: Kommunen kan inte agera moralpoliser! 

När det gäller frågan om rökningen är det solklart att det inte ska hållas på med det under arbetstid. De som röker får göra det under sina raster! Men en snus tar ingen tid att lägga in och skapar inte obehag för någon annan. Därför ska det heller inte förbjudas. Solklart är all tobak skadligt, men så länge det inte skapar obehag för andra eller är olagligt ska ingen moralisera om sådana frågor. 

/Sunken

Etiketter: , ,

9 kommentarer

  1. Ej snusare eller rökare

    Nej snus skapar inget obehag för andra. Men hur blir det när snusare behöver sjukvård för cancer i munnen eller problem med tänder. Vem betalar detta om inte skattebetalarna. Men annars tycker jag som Du Mikael bort med alla förbud. Låt människor få bestämma själva, ex-vis tillåt tjuvjakt, inga hastighetsbegränsningar, inga körkort, ta bort moms och övriga skatter. Du är inne på rätt linje. Bort med politiker och annat löst och opålitligt folk, de skapar bara problem. Anarki i moderat tappning är det bästa för morgondagens människor, eller hur?

  2. Erik R

    Vilken attityd du icke rökare snusare har!
    Det som är lagligt ska inte göras olagligt av kommunerna riksdagen stiftar lagarna.
    Tjuvjakt, ej följa hastighetsbegränsningar, inte ha körkort, ej betala moms och inte betala sina skatter är olagligt. Jag röstar på moderaterna för att jag ska få bestämma så mycket som möjligt över mig själv. Därför kommer jag aldrig att rösta rött så länge jag lever, jag tror gott om alla människor därför ska de få bestämma själva. Men de som har valt att ej följa de lagar som vi i har i Sverige ska straffas. Snusförbudet umeåsossarna hittat på är överförmynderi.

  3. Ej snusare eller rökare

    Till Erik R, lite satir får Du nog tåla. Lagar och förordningar är till för att följas. Men när det gäller snuset likväl som cigaretter så är det inte bra för kroppen. Och det är då som sjukvården (skattebetalarna) får ta kostnaden eller hur? I en del länder inom EU så är det snusförbud. Det tror jag är det bästa för människan på sikt.

  4. Ickesnusare

    Inte att förglömma i denna debatt är att det inte bara är tjänstemän förbudet gäller. Det finns även kommunal personal på våra vårdinrättningar. Att snus inte skulle skapa obehag håller jag inte med om. Om du är inlagd på en kommunal inrättning och vårdaren i fråga som ska hjälpa dig har en snus i munnen tror jag inte att du som sjuk skulle uppskatta. Förmodligen skulle du må ganska illa av lukten, precis som man gör från en som nyss har rökt.

  5. Stockholmssnusare

    Skatten på snus är nu högre än skatten på cigaretter. Vi snusare bär nog upp de eventuella sociala kostnader som bruket medför. Sedan vore det intressant med en verkligt vetenskaplig studie om riskerna med snus. Det framhålls ofta att det ökar riskerna för canver i bukspottskörteln, ändå har Sverige de lägsta nivåerna av denna cancer i Europa. Forskningen har styrts av EN rabiat snushatare på Socialstyrelsen (minns ej namnet) som i åratal att missionerat för att stoppa snuset av egen övertygelse. Därför har det närmast axiomatiskt framhållits att snuset är lika med död.

  6. Stockholmssnusare

    Hörde ”debatten” med Lennart Holmlund, Karin Israelsson och Alireza Mosahfi på P1 idag. Maken till dåliga argument, lögner och ovetenskap har jag inte hört på flera år. ”Nikotinet är skadligt” ändå skall man inte förbjuda nikotinplåster och -tuggummi. Men priset tar nog ändå ”snuset är en inkörsport till narkotika”, denna bakvända argumentation luktar 80-tal och är skrattretande.

  7. Mikael Sundling

    Svar till Stockholmssnusare (2009-11-24 00:51)
    Ja nog är de konstigt att de håller på. Om de nu tycker det är så farligt varför stiftar de inte en lag så, istället för att hålla på med överförmynderi kan man fråga sig.

    Det där med narkotikan vet vi att det bara är skrämseltaktik ingenting annat. men en del går nog på snacket är jag rädd.

  8. Mikael Sundling

    Svar till Stockholmssnusare (2009-11-24 00:46)
    Nog är det på tiden att en riktig forskningsstudie görs. Själv har jag snusat i 17år och det är klart inte har jag världens bästa tandkött. Men det är min mun och den bestämmer jag över själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.