Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Omröstning arbetskläder

Här kan ni själv läsa hur majoriteten röstade i frågan om  arbetskläderna!

/Sunken

Etiketter:

18 kommentarer

  1. Moderaterna höll på att begå ett lagbrott

    Enligt Kommunallagen har Kommunfullmäktige ett beredningstvång. Dvs att alla förslag ska beredas/utredas för att besluten ska hålla en viss kvalité. Allmänt känt bland sveriges fullmäktigeförsamlingar förutom på ett ställe, i den lilla moderatenklaven Vindeln. På sittande möte föreslår fadern (m) till denna moderat spontant och utan att begära ordet på sedvanligt sätt, karln reser sig sonika bara rätt upp och ropar -vi röstar fram arbetskläder. Märklig historia som röstades ner för att inte bryta mot lagen om beredningstvång. Följde skådespelet från läktaren då sambon sitter som ledamot.

  2. Nils-Fredrik Sundling.Tvärålund

    Dom som röstade för begärde en utredning alltså att förslaget skulle gå till beredning.
    Sedan bäste åhörare så kan en ledamot begära votering utan att behöva gå upp i talarstolen.
    Det är tråkigt att man skall anklaga ledamöter på felaktiga grunder.
    Vad som är märkligt i detta ärende var att majoriteten hänvisade till en pågående utredning i socialnämden vilket fortfarande inte redovisats i fullmäktige.
    När det gäller kommunallagen så har oppositionen fullständig kontroll, så åhöraren kan känna sig lugn.

    Att det ibland hettar till i debatterna tycker jag många gånger är friskhetstecken.

  3. Rätt gjort av modersterna läs protokollet

    Yrkandet kan allla läsa i protokollet och det var att ge komunledningsgruppen uppdrag att ta fram kostnaden för vad arbetskläder skulle kosta för all vårdpersonal.
    Och kommunfullmäktige kan vist ge uppdrag utan att någon bereder vad Kf vill veta.
    Men socialisterna ville inte veta kostnaden för detta och då detta var 2006 har man haft tid på sig genomföra kläder.
    Men det är tydligen viktigare köpa lastbilar åt de som redan har arbetskläder
    hög tid slänga ut dessa svikare alla står i voteringslistan så ingen kommer undan

  4. Arbetare

    Betalda arbetskläder är en ekonomisk fråga. Förmodligen fanns inte något utrymme för den kostnaden när budgeten togs. Jag är övertygad om att ingen av ondo röstade nej till förslaget.

    ¨Sen är det så enkelt för er moderater att säga, vi ska fixa kläder, ni sitter ju i opposition och har noll ansvar jämt emot ekonomin.

    Ni ville ju t.ex bygga en ny simhall, hur ska vi finansera det pluss arbetskläder?
    Jag hoppas att kommunal och kommunen tillsammans kan lösa denna fråga, borde vara möjligt via förhandlingvägen eller liknande.

    Sen om det är en smittrisk, men gör en riskbedömning då…

  5. Mikael Holmlund

    Visst är politiken fascinerande vi kan till och med bryta mot lagen för att köpa in en lastbil men vi kan inte göra det moraliskt riktiga i att förse vårdpersonalen med arbetskläder!!!

  6. Börjar bli less

    Ni kallar folk för socialister och svikare.. det märks att det är riktiga blåmoderater som kommenterar. Eran människosyn ligger närmre SD än M. Vindelmoderater, ni är ett dåligt föredömme för M centralt.

  7. Också arbetare

    Arbetare! Tråkigt att du inte står upp för oss övriga inom vården i Vindeln. En ekonomisk fråga javisst men det handlar om prioriteringar. I vindeln ligger vi som jobbar på golvet lågt i rankingen tycker de som styr ser det ut som. Men de har råd att ge den tekniska personalen kläder det är konstigt. Bra Mikael att du väcker frågan igen. Det är inte svårt att se att du tryckt på en öm knapp. Stå på dig och låt inte de som dissar ner dig förstöra ditt bloggande.

  8. Moderaterna ville bygga Älvbacken än större..

    Moderaterna tar ju inget ekonomiskt ansvar. Dom ville tom bygga Älvbacken ännu mer och att det skulle anställas än fler. Helt ekonomiskt oansvarigt.

    Så kan dom ju snyfta om arbetskläder utan att visa på en budget som går ihop.

  9. Bäste N-F Sundling

    Att votera är en sak. Att avbryta ett fullmäktige med spontana tillrop, möjligen av oåterhållsam iver tillhör knappast vett och etikett. Dessutom av en 60 åring som tillbringat halva sitt liv i politiken. Inte ens i alliansens flumskola existerar ett sådant beteende bland 7-åringar utan reprimand. Att detta enligt N-F Sundling skulle vara ett friskhetstecken får snarare beskrivas som ett långvarigt sjukdomstillstånd bland moderater.

  10. Läs Protokoll

    Intressant möte detta Fullmäktige alla bör läsa protokollet tydligen var majoriteten irriterade över förslaget att dra ned på administrationen.

    Men sen har sossarna stängt vårdavdelningar utan att blinka då är det inte så noga tydligen är det skillnad på de finare som jobbar i administrationen och vi som torkar skit ute på äldreboendena.
    tur vi har chansen välja bort dessa politiker snart

  11. Mikael Sundling

    Svar till Arbetare (2009-11-19 06:29)
    Vi har lika mycket ansvar för ekonomin som majoriteten har. Vi kan inte lämna en budget i obalans.

    Simhallen var inte det som jag skrev om i denna blogg. Men jag ska snabbt förklara lite om den. Vi ville göra en utredning på ett förslag vi hade. Det gick ut på att bygga en ny som skulle dockas ihop med fritidscentrum. Det skulle ge enorma energivinster och vi ansåg att kommunen skulle tjäna på detta i längden. Men majoriteten ville inte att vi skulle få göra den utredningen så vi får aldrig veta om det hade blivit ett billigare alternativ än att renovera den gamla hallen.

  12. Nils-Fredrik Sundling.(M)Tvärålund

    Jag medger att ibland kan jag brusa upp i onödan,jobbar på det.
    Har man som undertecknad varit med sen mitten av 80-talet så blir man ibland trött på ledamöter som ”raljerar” över sina motståndare.
    Inget försvar för att ta till brösttoner men tyvärr sånt händer.Ett tag var jag urbota less på politik men efter påhopp inte minst från före detta tjänsteman på bloggen,så har jag fått nya krafter för att hjälpa till hos moderaterna,i vilken roll får vi se. Arbetskläder inom vård är Moderaternas mål.Det är ochså roligt att se med vilken inlevelse våra yngre M:are arbetar inte minst här på bloggen.

  13. Protokollmännen bör fundera.Eller?

    Kan det vara ett problem för vissa att det var Moderaterna som kom med motionen?
    Eller har inte många klart för sig vilket fantastiskt jobb dom utför dessa arbetare på vårdgolven.
    Vart tog utredningen vägen?
    Var det en bluff från socialnämdens ordförande?Eller?
    Han pratade om att sparka på öppna dörrar,någon dörr måste ha gått i baklås. Eller? Har facket hamnat bakom baklåsdörren? Eller?

  14. Bäste N-F Sundling 1

    Tack för ditt ödmjuka och insiktsfulla svar. Det inger förtroende. Då kan jag möta dig på din nivå. Jag är en aktiv Socialdemokrat. Inget annat. Det är jag som är ”Okunskap hos Sunken” också. Vill ingen illa men blir uppriktigt sagt besviken när din son skriver att S lovat något. S har som ambition att införa arbetskläder under denna mandatperiod. Men har aldrig lovat. Det gör inte ett ansvarstagande parti som måste ta hänsyn till en majoritet. Jag tror att vi alla vill vårdpersonalens bästa. Tyvärr har två partier det lilla extra ansvaret att prioritera. Tänk på hur ni..

  15. Bäste N-F Sundling 2

    ..uttrycker er så finns det en större möjlighet att påverka sossarna och centern. Ni vill förändra eller hur. Det kan man som oppositton också göra bara man har goda argument och ett sympatiskt sätt. Moderaterna i Vindeln har ju ambitioner, ni vill väl inte för alltid sitta på oppositionsbänken för all framtid? Grundläggande för alla relationer är hur man uppträder mot varandra. Visst, mina egna partikamrater säger plumpa saker ibland också, det misstaget kan man i majoritet göra någon gång. Som opposition måste man vara smartare än så för att få igenom sin politik.

  16. Johan F

    Nu kröp det fram en obehglig sanning. Du skrriver att du är en aktiv Socialdemokrat, nyligen påstod du att du var folkpartist som jobbade inom handeln. Fy f.. säger jag bara att man kan sjunka så lågt som politiker. Att du dessutom inte kan gå ut med ditt namn gör saken ännu mer bissar.
    Mitt politikerförakt har förstärkts och du gör klokas i att packa ihop pärmarna och hålla på med något annat. För min röst får du aldrig mer. Att du sen förnekar att ni hade det Mikael säger som vallöfte gör saken ännu mer sjuk.
    BYE BYE BLE

  17. Nils-Fredrik Sundling.(M)Tvärålund

    Till Bäste N-F.När det gäller arbetskläder till våra anställda på vårdgolvet så är jag mycket besviken på dagens majoritet i Vindeln.Om ni klivit ner från prestigepedistalerna och fixat en utredning på motionen som M inlämnat,så hade vi idag vetat kronor och ören, ja till och med kanske arbetskläderna varit införda idag.
    Att sedan påstå att du är aktiv socialdemokrat som står bakom kommentarerna visar på svårigheterna i Vindeln idag.
    Det pratas en massa bakom ryggen på folk men ställa upp rakryggat och säga till berörd person vad man tycker är man för feg för.Illa mycket illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.