Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Svar 1 till Socialdemokraterna i Vindeln

För att svara på Socialdemokraterna kommentarer till det jag skrev i gårdagens blogg klipper jag och klistrar jag med. men för att få mer lättöverskådliga bloggar lyfter jag ut en fråga eller någon fler i taget. Nu till första punkten.

Jag skrev: Deras politik är den som fört oss dit vi är i dag dvs. I en ekonomisk härdsmälta. De senaste 10åren som Socialdemokraterna styrt oss har ekonomin blivit sämre och sämre tyvärr." Dans svar: Verkligheten är mer komplicerad än så. Det har inte varit huvudsak dålig kommunpolitik från borgarna -68 till -96 utan bl.a geografisk plats plus omvärldsfaktorer som påverkat mest. Att skriva att det är sossarnas fel de senaste 10 åren är naivt och med stor okunskap. Om ni moderater ska styra en kommun måste era beslut fattas på lite bättre grunder än idag. 

Naivt och med okunskap skriver du! Håller solklart inte med dig här. Utflyttningen fortsätter,  vi anser att vi  kommit till den punkt då vi måste inse att ett rejäla omtag behövs, om vi verkligen vi få kommunen på fötter igen. Även ni har insett att mycket snart finns bara de mest radikala åtgärderna kvar att göra för att få pengar över. Men ni vill börja med att lägga ner byaskolorna.

Vi vill inte i första hand spara på barnen! Vi tycker att arbetet med gemensamma förvaltningar med andra kommuner måste ökas takten på och det rejält. Med andra ord är den stora besparingen utan att förstöra väl fungerade skolor mm, att  med andra kommuner sköta förvaltnigarna tillsammans.

/Sunken

Länk till Dans blogg

Etiketter: , , ,

15 kommentarer

  1. Maria Eklund

    Hej Mikael!
    Jag märkte att du inte haft möjlighet att kommentera Kent- Erik Mattssons blogg-inlägg: ”Nu har beslutet fallit och vi fått en försämrad semesterlag.”.

    Förklara för mig och bevisligen många andra, fördelarna med just det politiska beslutet. Jag tar förgivet att du står bakom beslutet och därför kan ge en, påstådd outbildad, människa lite klarhet. Tack på förhand.

  2. Metallare

    LÄste på VK idag om att deltidssjuskrivna som till årskiftet blir utförsäkrade tvingas söka a-kassa. Problemet är att de då blir deltidsarbetslösa och måste av arbetsgivaren söka tjänsledigt på deltid för att bli deltidsarbetslös.

    Mikael, kan inte du förklara detta mer, samt fördelarna med det? Ditt parti har röstat fram lagen, så du står väl bakom detta.

  3. Diktaturfasoner

    Personalen vid en USA-ägd klädbutik i Stockholm ville skriva kollektivavtal men ägarna svarar med att säga upp all personal och vill istället anlita ett bemanningsföretag(se svt text sid 328). Vad tycker Du Mikael S om detta? För i ditt huvud och även hos flertalet moderater är väl USA föregångslandet nr 1. För där har ägarna ensamrätt och anställda skall hålla käft och arbeta och vara nöjda med vad ägarna ger dem i lön. Är det de som svenska arbetare och tjänstemän har att vänta om Moderaterna får bestämma?

  4. Kommunbo

    Men snälla ni! Vad har de kommentarer som kommit in med denna blogg att göra? Håll er till ämnet det blir roligare och mer informativt då.

  5. Den enkla sanningen

    Vi anser att vi kommit till den punkt då vi måste inse att rejäla omtag behövs om vi verkligen vill få kommunen på fötter igen. Ja, jag gillar Ålö-andan! Jag har inte en susning om vad de säljer men jag gillar definitivt deras sätt att hantera sin gnälliga fackpersonal.

  6. Fast i bergväggen och avklädda.Så jobbigt!!!

    Mikael! Bry dig inte om de okunniga kommentarer som inte kan hålla sig till ämnet.
    När det gäller styrningen av Vindelns kommun så har bla vår Thomas N. varnat i flera år men för döva öron.
    Garderobspolitiken har nått bergväggen,så det blir spännande att se hur ”de nya” sossarna skall borra sig igenom.
    Moderater! Kör så det ryker ni som ser möjligheterna med nya lösningar utan att dunka huvudet blodigt, för det kommer att ta tid för dessa bergborrare.

  7. Många gånger är gräset grönare bakom hörnet

    Bemanningsföretagen har ochså anställda.
    Det viktigaste är att företagen är bra arbetsgivare.
    Kan vara nog så bra att arbeta på dessa företag,där finns flera som tillhandahåller arbetskläder till sina anställda,till skillnad från vissa kommuner som gör skillnad på mansdominerade avdelningar och vårdavdelningar med övervägande kvinnliga arbetare.
    Allt talar för att vi måste få fler arbetsgivare att välja på inom offentlig verksamhet,och framför allt politiker som ser ”alla” arbetare som en tillgång.

  8. Inte lätt att vara ödmjuk

    Varning! Kontrollera hur det går med kostnaden för snöröjning i Vindeln.
    Håller kostnadskalkylen som räknade med med förarlösa fordon?
    Håller investeringskostnaden?
    Jag tror det varit bättre att satsa på kläder till vården,och låtit någon utomstående ta hand om entreprenadverksamheten.
    Resultat= Nöjda medarbetare och en snöröjning med från början anpassade fordon utan ofantligt dyra ombyggnadskostnader.
    Jag ryser så tangentbordet orkar inte längre.

  9. Mikael Holmlund

    Till Diktaturfasoner, Metallare och Maria Eklund
    Vad är detta för trams och sandlådenivå ??? All heder till dig Maria som i alla fall går ut med ditt namn.

    Vad har politik på rikstadsnivå med denna blogg att göra ? och till dig Diktaturfasoner Jag kan inte för mitt liv förstå varför du tror att Moderater på något sätt skulle vilja misshandla och förnedra löntagare???

    Om du inte har förstått det så kämpar vi för att alla medborgare ska kunna känna stolthet och trivsel över sitt jobb. Och att man ska kunna ha ett bra och innehållsrikt liv med trygga ekonomiska förutsättningar.

  10. semesterdagar, svar till Maria.

    Semesterlön får man när man jobbar. Är man sjuk får man sjuklön, först 14 dagar från arbetsgivaren och sen från försäkringskassan. Varför skall företagen överhuvudtaget betala sjuklön till anställda som inte producerar. Vi betalar ju en sanslös skatt på inkomst i Sverige som borde räcka till sånt, dessutom betalar företagen över 30 % i sociala avgifter på lönen till arbetare. Vart tar alla pengarna vägen? Sverige är bland de sämsta länder i Världen på välfärd om man jämför skatteintäkt/välfärd. Några år räcker inte, efter en generation av högerstyre skulle allt bli bra. Välfärd, jobb m m

  11. Holmlund, moderater förnedrar inte löntagare, del 1?

    Vettlösa Sverige tvingar sjukskrivna begära tjänstledigt.

    Detta är helt sanslöst i dagens Sverige. Jag hör Ekot berätta om vad som händer efter årsskiftet
    En fjärdedel av de som har förbrukat sina sjukpenningdagar är deltidssjukskrivna. Efter årsskiftet blir det andra bullar. Alliansregeringens så kallade jobblinje slår igenom. Även om sjukvården har bedömt någon som sjuk finns det ett politiskt dekret som sägar att många av dem i alla fall är friska utifrån någon form av generell ”politisk diagnos”.

  12. Holmlund, moderater förnedrar inte löntagare, del 2?

    De ska nu tvångsinskrivas på arbetsförmedlingen för att delta i förmedlingens härliga introduktionskurs. Gör man inte det kan man stå utan ersättning. Den nationella samordnaren för denna allt märkligare del av det svenska välfärdssystemet svarar förstås som alla i samma position: ”Sådana är reglerna”.
    Jag hoppas inför min gud att INTE ni unga Vindelnmoderater blir sjuka. Med nuvarande regering vill man bara dö knall och fall ifall man dras med en allvarlig sjukdom.

    M har sårat min rättskänsla!

  13. Mikael Holmlund

    DEL1
    Tråkigt och beklagligt att du som svarade på mitt inlägg inte har kurage nog att stå för dina åsikter.

    Skälklart ska vi som har jobb hjälpa våra bröder och systrar som inte är lika lyckligt lottade. Den svåra frågan är hur den fördelningen ska ske. Tyvärr är jag inte insatt i detta ämne då jag har mitt politiska interesse på kommunal nivå. Men om man inte beskattade arbetskraften så hårt skulle fler få jobb.

  14. Mikael Holmlund

    Del2
    Nu kan jag inte svara för Sunken MEN i alla fall jag engaskerade mig ur ett kommunalt perspektiv. Det är tråkigt att när ni saknar argument så kommer ni dragande med rikstadspolitik ellet trams istället för att sakligt bemöta oss och/eller komma med egna kommunala förslag.

    Då jag företräder M så tycker jag skälklart att Moderaterna i dom flesta frågor har en politik som jag kan stå bakom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.