Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Barnomsorg på kvällar JA VISST!

Har fått påtryckningar från föräldrar som vill ha utökad barnomsorgstid på kvällarna. Vi hade upp frågan på senaste UFN-AU där konstaterade vi att detta ej rymms inom befintlig budgetram.

Nu är det så att visa familjer ej hinner hem i tid för att hämta sina barn kl 18,00 (Max öppentid) och alla har inte föräldrar eller syskon som kan ställa upp och hämta tidigare. Vissa företagare har inte möjligt att sluta tidigare så detta är en viktig fråga för berörda företag och för kommunen. 

Vi Moderater och Kristdemokrater kommer vid nästa UFN att yrka på tilläggsanslag från kommunstyrelsen, så att vi kanske kan erbjuda föräldrar och företag den servicen framöver. 

Vi får hoppas att vi får med oss majoriteten på detta så att vi kan erbjuda våra föräldrar och företagare en bra service. Känns inte roligt om folk ska tvingas sluta med sina företag eller byta/sluta sina jobb pågrund av en sådan här fråga.

/Sunken

Etiketter: , , , ,

19 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Idag slår VK Mikael Sundling ”på fingrarna” i ett ledarstick om erfarenheterna från fängelserna och riskerna för återförfallsförbrytare! Läs den!

    ”Ju längre straff, desto större risk för återfall”

    Sundlings argumentation faller som en sten! Det är bara nyliberala och Sverigedemokratiska drömmar!

    Jag har scannat artikeln till:
    http://www.framtid2030.se/vk20100112.jpg

    Läs den Mikael! Och bryt tystnaden om din syn på dödsstraff!

  2. robban

    Är det verkligen rätt att säga så EKONOMEN??????
    Tagga ned lite,de är bra att du engagera dig men det måste finnas gränser eller spärrar.

  3. Mikael ! Kungen som orkar med dessa kommentarer

    Censurfarfar fortsätter att tracka Mikael.Det är rent löjligt hur denna kommunist försöker spela Allan.Tänk er denne mans värld! Talibanerna får härja fritt med kvinnorna i Afganistan,(Aja baja män som hatar kvinnor)Mördare och pedofiler skall släppas efter några år ur fångenskap(Jag Ryser)Judarna skall tryckas ner.Staten skall styras av en maktelit.Är Kuba föregångslandet? Mikael! Svara inte denna censurnisse för här skramlar det. Jag undrar vilket huvud som sköter om tänket på karln?
    Att över huvudtaget föra en dialog med denne man är lika dumt som att gå ut och tala med månen.

  4. Sunken säger;

    ”Hårdare straff förespråkar jag, men framförallt ska det vara tuffare tag på anstalterna, har man en gång suttit inne ska man aldrig vilja göra det igen!”

    Var vänlig utveckla din ståndpunkt i det du säger ovan Sunken.

  5. Elisabeth tycker synd om dig

    P-O.M lägg av. Du är en parodi.
    Mikael! Glöm karln,han är inte ens värd ett lingon.
    Men så du vet,du är bara för bra.
    Det måste vara jobbigt med dessa kommentarer som endast går ut på att karln är bråksjuk och avundsjuk.
    Det är tur att Tvärålund är fritt från ohyra.

  6. Snälla Sunken svara då!

    ”Hårdare straff förespråkar jag, men framförallt ska det vara tuffare tag på anstalterna, har man en gång suttit inne ska man aldrig vilja göra det igen!”

    Var vänlig utveckla dina ståndpunkter i det du säger ovan Sunken.

  7. E´rika

    ”I valet den 5 mars 1933 fick nazisterna i Tyskland 43,9 procent av rösterna, och bildade regering. Den 23 mars röstade den tyska riksdagen igenom att den nazistiska regeringen skulle få hela den lagstiftande makten. Röstsiffrorna var 441 mot 94 – samtliga borgerliga partier, inklusive liberalerna, röstade för. De 94 var alla socialdemokrater. Kommunisterna hade redan häktats.”
    Källa: Ordfront Magasin #5/2002..

  8. Mikael Sundling

    Synd att inte en enda kan hålla sig till ämnet!
    Personligen tycker jag detta är en viktig fråga för alla föräldrar och företag!

    Upplysningsvis så har jag i en tidigare blogg sagt att jag ej lägger ner krut på en viss person! Jag antar att ni alla vet vem jag menar!

    Inte lönt att lägga ner tid på icke formbar materia!

  9. Lotta

    Tråkigt att inte någon håller sig till ämnet i fråga. Själv så tycker jag att detta är oerhört viktigt. Är ju själv drabbad av detta dilemma. Hoppas vekligen att kommunen tar sitt sunda förnuft till fånga och kan erbjuda barnomsorg till minst kl 19,00. Tycker att det måste vara fler som är drabbade av detta. Som det nu är så måste man ha kontorstider för att hinna hämta barnen innan dagis stänger. Snacka om diskriminering för alla inom handel, vården mfl.

  10. Mikael Sundling

    Svar till Lotta (2010-01-13 19:50)
    Håller med dig Lotta!
    Vi ska försöka se till att denna service kan erbjudas! Men som du säkert vet har vår kommun inte så gott om pengar. Ett ökat öppethållande ger oss högre kostnader, men fler arbetade timmar ger oss också mer skatteinkomster.

    Med andra ord anser jag inte att detta behöver kosta kommunen allt för mycket!

  11. Mikael Holmlund

    Kan förstå att HERR Moström inte vill diskutera detta ämne utan istället kommer med en massa trams som vanligt.

    Jag tycker att det är en självklarhet att det ska finnas alternativ för dom föräldrar som har behov av barnomsorg utanför normal kontorstid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.