Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Sjukförsäkringsreformen

Sjukförsäkringsreformen handlar om att återupprätta den ursprungliga tanken med försäkringen!
 
Nämligen att den som inte kan arbeta på grund av sjukdom eller skada ska kunna känna sig trygg i att få sin ersättning från försäkringen, samtidigt som den som kan arbeta ska göra det eller få stöd för att hitta ett passande jobb. Reformeringen av sjukförsäkringen syftar till att undvika att människor hamnar i långa sjukskrivningar eller förtidspension utan att ha fått den vård och rehabilitering som i många fall kunde ha hjälpt dem tillbaka till arbetslivet. För vi vet att ju längre man är sjukfrånvarande desto större risk löper man att utveckla andra sjukdomar, förlora självförtroendet, bli socialt isolerad och drabbas av missbruksproblem. Ohälsa föder ohälsa, livskvaliteten förloras och risken för en förtida död ökar drastiskt.
 

När vi fick väljarnas förtroende i valet 2006 så hade Sverige på en och samma gång en av världens friskaste befolkningar och samtidigt världens mest sjukfrånvarande befolkning. Genom reformeringen av sjukförsäkringen och omfattande satsningar på vård och rehabilitering så är vi nu på väg att få en mer långsiktigt hållbar situation.
 
Läs mer om sjukförsäkringen här HÄR!
 
/Sunken

Etiketter: , ,

17 kommentarer

  1. leif

    Som jag har skrivit tidigare i hovnarrens blogg. Tanken med att få tillbaka sjukskrivna i jobb är god, men å andra sidan är ju tanken bakom kommunism ganska god den med. Utförandet är dock under all kritik, inte ens ni med blåa solglasögon kan blunda för hur detta drabbar dom absolut svagast, kolla bara hon på uppdrag granskning igår. 4 av 28 tillfrågade personer i en undersökning gjord av nätverket Resurs har försökt ta sitt liv, 3 av 69 som inte hunnit bli utförsäkrade ännu har planer på det. Ni kan inte blunda längre, ni dödar dom svaga. Antingen är det eran mening eller så gör ni något nu!

  2. Sjukförsäkringsreformen

    Husmark Pehrsson har förkortat sjukskrivningarna, med tre timmar. Men hennes ”rehabiliteringskedja” har knappast gjort någon sjuk friskare. Och den har inte skapat ett arbetsliv med mindre utslagning.

    Kanske tycker ministern ändå att resultatet är värt att jubla över? Det är, som hon själv säger, en fråga om ”synen på människan”.

    Läs mer om sjukförsäkringen här HÄR!
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6418575.ab

  3. Isak

    Bäste Sunken, fast du troligen inte är författare till ditt
    inlägg,så skulle det vara intressant att få reda på exakt
    vilka nya rehabiliterande insatser som denna regering har
    både i pengar och medicinskt som inte har funnits tidigare.
    Jag misstänker att det är mest piska och ris som är det
    nya i rehabiliteringen. Jag kommer ihåg när min Mor var
    kassör för den enskilda sjukkassan på 1950-talet. Då kunde
    man få 3 kr per dag efter 33 dagars karens. Folk måste ju
    ha varit mycket friskare på den tiden, för då var det inte
    många som gick sjukskrivna.

  4. Mr Cool

    Många verkar inte inse att Sverige har haft och fortfarande har ett nästintill unikt generöst sjukförsäkringssystem som kostar mycket stora pengar…för stora. Möjligheten att bl.a. ligga på en badstrand i Thailand och via mobilen kunna ”sjukskriva” sig och därmed förlänga sin semester samt lyfta ersättning för tiden har för en del blivit en övermäktig frestelse. Alliansen har modigt försökt att förändra systemet och många har kommit i kläm vilket alltid varit fallet så inget nytt där inte. Det viktigaste styrmedlet är pengar d.v.s. bättre ersättning innebär sjukare svenskar och tvärtom.

  5. Mr Work

    Sossarna börjar nog få hybris över hur det skall gå i valet. Den arbetande svensken har fått nog. Det tas ca 30% skatt från lönen plus alla sociala avgifter. Pengar man tjänat ihop själv och aldrig får glädje av. Sossarna vill lätta för svensken att vara sjuk och arbetslös. Det kan vi riktiga arbetare aldrig stödja. Hur mycket kostar skola, vägar och sånt egentligen. Inte då 30% skatt och 30% arbetsgivaravgifter. Är det någon som har siffror på vad allting kostar? Alla bidrag, välfärd och kommunikationer.

  6. Isak

    Mr Work kan ju göra som Mr Cool och flytta till något f.d.
    öststatsland, och leva gott på kommunismens offer. Så be-
    höver han inte stå ut med välfärdstaten som Obama nu skall
    kopiera. Och Mr Cool verkar vara mer än kunnig hur man kan
    lura och bedra dom svenska skattebetalarna. Men vi får väl
    höra om Sunken har något lämpligt straff för sådana.

  7. Mr Work

    Ja du Isak, blir det sossevinst med stora skattehöjningar som följd, då flyttar jag. Ska vi säga så. I framtiden kan jag ju flytta tillbaka och leva bland socialismens offer.

  8. Moder Teresa

    Dödsstraff, krig i Afghanistan, vapen och självmord följer som en röd tråd genom Sundlings/Cools bloggsidor.

    Cool säger här nedan:
    ”Alliansen har modigt försökt att förändra systemet och många har kommit i kläm vilket alltid varit fallet så inget nytt där inte”.

    Hur många fler självmmord ska vi acceptera innan systemet ändras och att man lyssnar till läkarna/människan? http://www.moderat.se/web/Sjukforsakring_6.aspx

    Vi ska frukta och älska Gud, så att vi inte skadar vår nästa till hennes liv eller vålla henne lidande, utan hjälpa och bistå henne i alla faror och levnadsbehov.

  9. Mr Cool

    Isak, jag vet inte i vilka kretsar du rör dig i där det anses ”kunnigt” att använda telefonen i kontakten med FK. Men där jag bor finns inget som motsvarar FK och tro mig när jag säger att sjukfrånvaron är näst intill obefintlig.
    Sveriges sjukförsäkringssystem behöver reformeras i grunden och Alliansen har bara påbörjat en förändringsprocess som kommer att fortgå oavsett regim eftersom pengarna inte kommer att räcka till. Varför är Svenskarna sjukare 14 dagar mer än Danskarna i snitt???? Men vad är det för välfärdsstat Obama fösöker kopiera….du kan väl inte mena Sverige hoppas jag.

  10. Mikael Sundling

    Svar till Sjukförsäkringsreformen (2010-01-14 09:52)
    Det du nämner är alldeles för tidigt att uttala sig om ännu, men jag lovar dig att positiva resultat snart kommer. Har man arbetsförmåga ska man arbete så enkelt är det ingen kan tycka något annat.

    Det viktiga är att de som inte kan jobba alls pågrund av sjukdom kommer tillbaka till sjukförsäkringen efter att FK gjort en utvärdering.

  11. Isak

    Bäste Mr Cool, jag varken rör mig eller beblandar mig i
    kriminella krestsar. Att det finns oärliga personer som
    snor saker på ICA eller som utnyttjar hem/bilförsäkringen
    är ju ingen nyhet. Man skulle ju kunna avkräva att Mr Cool
    visade lite civilkurage och angav fuskarna. Så mycket verk-
    ar han ju fortfarande bry sig om sitt gamla fosterland. Att Sunken med sitt rättspatos inte tycker att sådant är
    klanderligt är något förvånande. Att Obama är en stor be-
    undrare av det Svenska välfärdsbyggandet är ju ingen stör-
    re hemlighet. Kan Sunken svara på kom. den 14/1 kl.12.29

  12. Mikael Holmlund

    Men kära HERR Moström nu får du väll tagga ner vi/sunken har INTE angripit enskilda tjänstemän (dom gör ett bra jobb utifrån dom förutsättningar dom får) det är själva stukturen av kommunen som vi ifrågasätter. Som det är nu så ger vi dom inte rättvisa förutsättningar att utföra arbetet med stolthet och glädje. DU om någon bord förslå att med misskött ekonomi så har man inte något handlingsutrymme.

  13. Jonas E

    Var finns tryggheten för dom sjuka som du beskriver här?
    Vård och rehabiliterings biten finns ännu inte, det är bara utförsäkringarna som kommit till stånd.
    Det tycks vara viktigare att få ut sjuka från systemet, så man kan göra stora skattesänkningar som framför att går till dom rikaste, än att verkligen rehabilitera dom sjuka så att dessa kan återgå till arbetslivet.
    Hårdare regler drabbar mer dom som behöver sjukförsäkringen än dom som eventuellt fuskar.
    ”Långsiktigt hållbar situation”. Försök säga det till dom sjuka som utförsäkras och se om dom håller med.

    Bort med Utanförskaparna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.