Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Motorbana i Vindeln allt närmare!

Tänkte i denna blogg avhandla min syn på den tänkta motorstadium som Vindeln motorsällskap slitit för i många år. Börjar med att säga att jag hoppas de orkar stå ut ett litet tag till, för så här nära ett förverkligande har det nog aldrig varit.

De har fått pengar av kommunen för att renovera lokalerna på den gamla plantskolan, de har dessutom fått pengar av allmänna arvsfonden för att göra Mijökonsekvensbeskrivning. (När den är klar hoppas jag att spadarna sitter i backen.)
Vi har bra fritidsutbud i Vindeln men ett område där de motorintresserade kan hålla till att skruva och köra saknas. Jag anser att det är ett måste att detta bli förverkligat för att de ungdomar som håller på med motor bl.a. Ska ha en morot att stanna i vår kommun. Att det dessutom skulle stävja en hel del bus gör inte saken mindre viktigare. Nu funderar nog många på vad jag menar och det är ganska enkelt. En del av de ungdomar som har en tendens att vara ute och hålla på med saker som inte alltid håller sig inom vad lagen tillåter har ofta ett motorintresse. Kan vi få dessa på andra tankar, så kommer det med all sannolikhet att bli mindre sådant också. Jag vill påstå att det är en av de största anledningarna till varför jag är så angelägen att denna satsning ska bli verklighet.
 
En del funderar med mig varför inte kommunen bygger den och sen arrenderar ut den, jag har varenda gång svarat att ett sådant bygge ska inte kommunen äga.  En förening har helt andra möjligheter jämfört med kommunen att söka pengar från alla möjliga håll. Men att kommunen ska ställa upp med att göra processen så smidig som möjligt hoppas jag de ledande politikerna ställer sig bakom.
 
Det finns en del som sätter käppar i hjulen för ett bygge. Några fastighetsägare i närheten har blivit hemskt arga över den tänkta placeringen av banan. Så dessa har offentligt sagt att de ska överklaga alla beslut som rör detta bygge så långt det går. De har full rätt att göra det och det är bra att saker som upplevs fel blir rättsligt prövade. Tror inte dessa helt plötsligt ändrar sin åsikt. Men vars än banan skulle placeras så skulle de finnas kritiker, så med andra ord tycker jag nuvarande "tänkta" placeringen på Degörns gamla plantskola är den bästa.
 
I kommunen har vi crossbana i Hällnäs, min egen klubb hade tänkt få tillstånd en godkänd Endurobana så VMS hoppas jag lägger allt krut på en bilbana i första skedet.
 
Ger mig där! Nu ska jag ut och köra skoter med familjen.
/Sunken
 
 
 

 
 
PS: Det kommer mera om denna fråga framöver.
Etiketter: , , , , , ,

16 kommentarer

  1. robban

    Är det inte bättre att öppna en fritidsgård till ungdomarna istället för en lekplats för vuxna med pengar???????

  2. Mikael Sundling

    Svar till robban (2010-03-13 12:29)
    Vi har en fritidsgård men den drivs av andra nu inte kommunen. Med andra ord finns ungdomsverksamhet men den drivs på ett annat sätt. Fler saker är på gång och går dessa i lås kommer ungdomarna ha ännu mer att göra än när kommunen drev fritidsgården i egen regi.

    Vuxna med pengar hur menar du då?

  3. Stoffe

    Det han förmodligen menar är att inte alla ungdomar har råd att t.ex. köpa sig en bil för att köra folkrace med eller annat roligt.

  4. Olov

    Mikael!!! det finns ingen fritidsgård i vindeln.. det finns ett cafe… som har öppet några korta timmar i veckan och inga aktiviterer eller liknande, du borde kanske kolla upp det lite innan du kallar det för fritidsgård, jag har en son själv som är tonåring och han är jättebesviken att fritidsgården la ner.

  5. Mikael Sundling

    Svar till Stoffe (2010-03-13 23:36)
    Visst kan det vara så att en del inte har råd att hålla på med vissa aktiviter. Men så är det här i världen man kan inte vara med på allt.

  6. Mikael Sundling

    Svar till fåkunnig (2010-03-13 19:57)
    Det tycker jag att jag har!

    Visst kan en satsning på en motorbana kännas fel för många, men det är faktiskt så att det är många som har det som intresse. Varför ska dessa inte få möjlighet att hålla på med det dom tycker om?

  7. Mikael Sundling

    Svar till robban (2010-03-14 09:18)
    Förstår vad du menar, men jag har hemskt svårt för personer som uttrycker sig avundsjukt. Finns det folk som anser sig ha råd att hålla på med motorsport så tycker jag att man ska låta dem hålla på med det istället för att må illa.

  8. Stoffe

    Visst är det så att dom som har råd ska få ha sitt lilla roliga, men hur många är det nu som är i tonåren som verkligen skulle nyttja en motorbana?
    Visst tycker även jag att dom som vill nyttja en motorbana ska få det..

  9. re fåkunnig

    Innebär ditt svar att en minoritet har rätt att sabba miljön för ett flertal. Är det den moderata miljömoralen att har man råd är det rätt? Ett ex den här anläggningen ökar koldioxidutsläppen vilket strider mot dom nationella målen staten har fastlagt. dina partiföreträdare har godkännt dom målen.

  10. Mikael Holmlund

    Nu var det nog inte med avundsjuka robban kommenterade ditt inlägg. Han menade att om kommunen inte har råd med en vettig ungdoms satsning så skulle det vara fel att satsa kommunala pengar på ”vuxen aktiviteter”.
    Vad vuxna personer gör med sina pengar är upp till dom. Jag är också av den åsikten att har inte kommunen råd med en fritidsgård för ungdomar så skulle det vara fel av kommunen att satsa pengar på en fritidsgård för vuxna.
    Jag är inte direkt motståndare till en motoranläggning bara det inte belastar en redan hårt ansträngd kommunal ekonomi.

  11. Mikael Sundling

    Svar till Mikael Holmlund (2010-03-14 23:35)
    Detta är inte alls bara vuxenaktiviteter, en motorklubb måste ha en ungdomsverksamhet för att överleva. Kommunen kommer att satsa på ungdomarna även i framtiden, men vi hoppas de ideela föreningarna vill vara med på ett hörn. Jag tror personligen att det bästa är att ha med dessa för att nå så många som möjligt.

    Är det din robban som kommenterat? Ibland är det inte lätt med alla som skriver anonymt!

  12. Mikael Sundling

    Svar till Mikael Holmlund (2010-03-14 23:35)
    Motoranläggningen har fått pengar av kommunen för att börja bygga det stämmer. Likväl som VIF,TIF,HÅS RIDKLUBBEN mm konternuerligt får. Slår man ut vad kommunen nu satsar på motorungdomen så är det småpengar i sammanhanget.

    Det viktigaste med ett bygge är att komma åt de ungdomar som har ett motorintresse. Det är ytterligare ett fritidsintresse som kan göra så att våra ungdomar kanske stannar i kommunen istället för att flytta ut. Att dessutom en del äldre tycker det är roligt att hålla på är väl roligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.