Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Sossarna är emot nya företag i Vindeln.

Under gårdagskvällen hade vi styrelsemöte i partiet.

Vi gick bl.a Igenom  KF:s dagordning. Inte så många ärenden men ett som vi fastnade vid,  var det eventuella införandet av LOV i vår kommun. Vi känner oss otroligt glada att vi nu får lite mer borgerligt tänkande i vår kommun. Denna lag kan göra så att vi får fler företag i kommunen och fler företag innebär fler arbetstillfällen. Får väl passa på att halvtacka Socialdemokraterna för det ser ut som att de är berreda att införa lite äkta borgerlig politik i Vindeln. Men tyvärr kunde de inte gå hela vägen utan de skulle måste "förstöra" förutsättningarna för de företag som kanske startar. I och med att de nu också ska ta på sig servicetjänster. Det har inte gått att hjälpa de som velat det förut med att städa, hänga upp gardiner skotta snö eller dyl. De har skyllt på att kommunens hemtjänst inte har tid med sådant. Men direkt privata företag ges möjlighet till detta så går det helt plötsligt. Kan sägas mycket om detta, men tecken på sunt bondförnuft har jag tycks märka inom Socialdemokratin, men det är långt kvar till de har insett att nya företag är en förutsättning för vår kommuns överlevnand.

/Sunken

Etiketter: , , , , ,

14 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Det är många analytiker som hissar lite varningsflagga över LOV och även att privatisera bilprovningen. Små aktörer kommer in i bilden för att sedan bli överkörda av de större som rensar runt landet på dessa tjänster. Större företag för större bidrag, får mer andelar och slår ut de små.

    Det finska motsvarigheten till bilprovningen sniffar runt i sverige redan nu och tänker etablera sig fortare än de privata hinner få sina företag registrerade.

  2. Per-Ola Moström

    Så här eländigt är det i Täby

    http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1606667

    I Moderaternas drömkommun Täby finns det i dag 18 utförare av hemtjänst. En av de privata utförarna är ett aktiebolag som drivs av två personer, som i sin tur anlitar 47 enskilda enmansbolag. Vilken insyn har samhället i en sådan verksamhet? Och vilken rätt till heltidstjänster finns? Och vilken anställningstrygghet finns? Ingen!

    Med så svag kontroll som i dag har vi ett system där samhället närmast uppmuntrar de enskilda aktörerna till fusk och dribbel med de utkvitterade skattepengarna.

  3. Isak

    Smarte Sundling har räknat ut att om man tar 30 personer
    som arbetar inom den kommunala hemtjänsten. Och sen låter
    var och en starta var sitt företag så har man ökat både
    företagandet och sysselsättningen. Skulle vara roligt att
    veta om kunderna också får RUT-avdraget. Då blir ju vinsten
    dubbel. Eller?

  4. Kennet

    Till att bja med styrs kommunen av S och C. Hur kan du säga att sossarna är emot företag? Sen ditt jafs om borgerlig politik. Kommunnens styrs ju delvis av ett borgerligt parti, så det måste väl finnas gott om borgerlig politik i Vindeln. Vårt kommunalråd är ju t.ex borgerlig.

    Vindeln tar faktiskt in LOV, och vindeln hindrar inga privata företag alls. Däremot kan brukaren helt valfritt välja kommun eller privat leverantör av tjänst, och dessutom kan brukare göra avdrag för den privata tjänsten men inte den kommunala.

    Det är valfrihet !!

    Så vad tjaffsar du om?

  5. Mikael Sundling

    Svar till Kennet (2010-04-22 17:45)
    Tycker det står ganska tydligt!

    Jag anser att Sossarna är emot nya småföretag när de promt skulle ha igenom att kommunen också ska erbjuda servicetjänster. Varför inte låta de små företagen ta hand om dessa tjänster själv? Kommunen har fullt upp med annat anser vi!

  6. Mikael Sundling

    Svar till Isak (2010-04-22 12:52)
    Hej Iske! Kunder kan välja rutavdraget om de vill! Men det gäller bara från de privata företagen de får ej göra avdraget om kommunen erbjuder samma tjänster.

  7. Mikael Sundling

    Svar till Per-Ola Moström (2010-04-22 09:02)
    Förstår inte vad du har emot privata företag! Solklart har samhället insyn, de gör uppföljningar i vanlig ordning, sköter man sig inte får man inga uppdrag. Så fungerar det i den privata sektorn.

    Om en företagare har 1 eller 200 underentreprenörer kan vi inte lägga oss i! Har ett företag valt att verka ensam då är det dennes val inte mitt eller dit.

  8. Mikael Sundling

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-04-22 07:48)
    Bilprovningen kan jag inte uttala mig om. Angående Lov:en så tror jag inga jätteföretag kommer till Vindeln och får alla äldre att välja just dom. En lokalanknytning väger nog tyngre.

  9. Kom igen nu

    HETER ISAK ISKE?
    Vad skulle du tycka om han kallade dig UNKEN istället för SUNKEN?
    Varför håller du på och förlöjligar hans namn?
    Vad vinner du som förtoendevald politiker på det?
    Kom igen nu och håll upp tonen på en annars intressant blogg.

  10. Mikael Sundling

    Svar till Kom igen nu (2010-04-22 22:32)
    Tror faktiskt inte jag skulle bry mig det minsta om jag blev kallad unken, skulle nog ta det som att de missat skriva in S:et i början.

    Tonen är varierande i min blogg det har nog alla märkt. Isak är duktig på att kommentera mina bloggar. Han dömer mig ofta och nedvärderar mig ganska ofta så om jag kallar honom det jag skrev tycker jag är ganska snällt med tanke på vad jag kunnat skriva i stället. Men jag ska inte skriva ISKE en gång till det lovar jag.

  11. Ulrika Åström

    Jag tänker lite mer i banorna att man gör förändring för BRUKARNAS SKULL, att jag som brukare kan välja vilken utförare jag vill ha.Vill jag fortsätta ha kommunen så ska jag kunna få ”hela paketet” därifrån, väljer jag någon annan så står de för helheten. Svårare än så är det inte!

  12. Mikael Sundling

    Svar till Ulrika Åström (2010-04-24 20:45)
    Inte en fel tanke! Men kommunen har fullt upp med annat så jag tycker vi ska hålla på med det vi nu gör och inte öka på kostymen ännu mera.

  13. lf

    Jag har ställt frågan förut.Centern har kommunalrådsposten i kommunen.Det betyder att de har en ansenlig makt.Hur tycker du att de har hanterat den makten?Väljarna vill ha svar!

  14. Ulrika Åström

    Om du tycker att kommunen har ”fullt upp med annat” och därav inte ska hjälpa till med sådant de äldre behöver hjälp med…så skriv det då istället för att anklaga Socialdemokrater för att vara emot nya företag i Vindeln! Det påståendet tycker jag bara är löjligt dumt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.