Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Då var det bekräftat!

 

Följande svar lämnade vårt kommnalråd Ewa Maj Karlsson till valpelj!
Var någonstans skulle du placera dig själv på en politisk vänster – högerskala? Något till vänster
Vem är din politiska förebild? Karin Söder
Om du var aktiv i ett annat parti, vilket skulle det vara? Socialdemokraterna
Finns det en fråga där du ändrat ståndpunkt inom politiken? Kärnkraft
Om du får en riksdagsplats kan du då tänka dig att rösta emot ditt parti, i en för dig mycket viktig fråga? Ja
Bedriver du en personvalskampanj? Nej
Egen kommentar: Att Centern i Vindeln håller sig långt ut på vänsterkanten det visste jag redan! Men frågan är om deras väljare vet det!? Jag är skeptisk, talade senast idag med en som höll på tappa hakan när han fick höra om svaren.
Som det ser ut är det följande partier Moderaterna, Kristdemokraterna eller Folkpartiet ni ska välja för att få ett borgerligt styre i Vindeln! Känns tråkigt att vi inte i Vindeln kan lyckas få till ett samarbete (Vi har trots allt en rejäl majoritet) Vi har försökt att via möten få ett svar av Centern om vi kan satsa på ett borgerligt alternativ efter valet. Svaret vi fått är att de har ett kontrakt med Socialdemokratin.
Nu vet jag inte om Centern vill ta ett steg ännu mer till vänster. De nya yngre Sossarna i Vindeln är än mer vänstervridna än vad Centern är. Det är nästan så att de står längre till vänster än självaste Ohly!
Så vi får se vilken dörr Centern knackar på efter valet! (Vi öppnar men vi ger dem inte alla bullarna!)
/ Sunken
PS: Ni behöver inte gnälla på att jag gnäller på Centern! Vi är fortfarande i opposition och de sitter i majoriteten, alltså är de våra politiska motståndare! I och med att det inte kan ge oss ett rakt svar så måste vi fortsätta som om de fortfarande är det, trots att de egentligen tillhör borgerligheten. Tråkigt men så funkar det!
Etiketter: , , , , , ,

16 kommentarer

  1. Iaktagare

    Intressant information för socialdemokraterna, att upprepade samtal förts där Centern avvisat Moderaternas inviter i ett förberedande samtal om en allians efter valet. Intressant för Socialdemokraterna att denna dåliga relation mellan Centern och Moderaterna är större än vad de kunde tro. Ännu intressantare och häpnadsväckande att du öppet skriver om Moderaternas misslyckande att skapa ett förtroende för att möjliggöra en allians och i samma blogg uppenbarligen försöker skada Centern och Ewa-May bara några veckor innan valet. Populistiskt och kontraproduktivt för en borgerlig allians.

  2. Ytterligare en iaktagare

    Tycker informationen är viktig som Mikael ger oss som fortfarande funderar. Vi är många som tror precis som han att ett borgerligt styre i Vindeln skulle vara bra för kommunen. Att Centern valt att samarbeta med Socialdemokratin är synd för dom för många som inte är vänsteranhängare men röstar på Centern tänker sig nog noga för inför detta val. Jag tycker Centern är feg som ite kan säga hur de ska göra innan valet. Inte undra på att vår kommun går dåligt.

  3. Isak

    När inte Centern gör som Moderaterna vill så är det C:s fel
    I fråga efter fråga har Moderaterna kört sitt eget race trots att man är mindre än C. Att Moderaterna drivit komm-
    unsammanslagning med Umeå i ren desperation visar att det
    inte går lita på M. Att nu både Herr Redstig och Sundling
    riktar en dolkstöt i ryggen på Ewa Maj så har man nog des-
    avoerat allt samarbete dom närmaste åren.

  4. Inte trög

    Isak jag tycker det är konstigt att du fortsätter att tjata om en umesammanslagning. Jag har förstått att de endast ville utreda. Vad är det du inte förstår? Förstår att M i vindeln kritiserar Centern, man kan inte låtsas att man är borgerlig för att sedan säga att man tillhör vänstern då lurar man sina väljare

  5. Mikael Sundling

    Svar till Iaktagare (2010-08-25 10:47)
    2st samtal har förts! Bra samtal men inga löften var det. Det var Centern, Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet som träffades!

    Vadå skada det är inte jag som svarat på frågorna i valpejl.se det är kommunalrådet själv som gjort det.

  6. Isak

    Vet inte hur länge ”trög” har varit med, men Sundling har själv på denna blogg berättat att Moderaterna internt har
    låtit utreda frågan om kommunsammanslagning. Detta var innan frågan kom upp som en motion till fullmäktige. Efter
    avslag så har nu Moderaterna fått kalla fötter, och vill
    inte ens höra talas om frågan. Att man nu försöker komma
    åt Centern genom att försöka skada Ewa Maj är bara ett be-
    vis på att man har gett upp makten i Vindelns kommun. Och
    den Moderata politiken blir allt mer isolationistisk.

  7. Mikael Sundling

    Svar till Isak (2010-08-25 22:13)
    Isak! Nu är du ute på fabuleringsuppdrag igen! En sista gång (skriv gärna upp detta på en postitlapp) Vi har inte gjort någon intern utredning i partiet! Vi ville utreda för och nackdelar men du vet säkert att det blev avslag på den motionen. Försöker inte skada Ewa Maj det är hon själv som svarat på frågorna i valpelj. se här: http://valpejl.se/kandidat/9542/Ewa-May_Karlsson

  8. Litar på Evamaj

    Evamaj är en mycket bra ledare. Hon har DET som många politiker saknar i Vindeln nämligen det att kvinnans list överträffar mannens förstånd.

  9. Tommy

    P-O, inbillade mig att en som utger sig för att vara professor i ekonomi skulle vara mer seriös o ödmjuk i sin framtoning o hålla sig för god för att hålla på med personjakt istället för politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.