Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Skatt på arbete för löntagare och barnfamiljer

Att Sverige har höga marginalskatter för högre inkomster är välkänt. Vi har också höga skatter för vanliga löntagare och barnfamiljer. Bortsett från inkomstskatt och arbetsgivaravgift gör det låga grundavdraget att den genomsnittliga skatten för normala inkomster blir höga.

Detta skriver ekonomifakta en bra sida där man kan läsa sig till hur det svenska skattesystemet fungerar.

Klickar ni här kan ni räkna ut vad ni betalar i skatter, ni får även se hur mycket er arbetsgivare betalar i avgifter mm.

Som ni ser så betalar man mer skatt ju mer man tjänar, snacket många Socialdemokrater håller på med, om att de som tjänar mycket betalar för lite skatt tycker jag är bedrövligt. Man ser tydligt att det inte är så!

/ Sunken

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Jonte

    Skatt på arbete? Vilket djävla arbete? Farsan är utförsäkrad och jag har just slutat skolan. Fixa jobben istället. Vi har inte råd att gå till tandläkaren och bostadsbristen ska alltså lösas genom att folk ska hyra in sig på delar av varandras bostäder.
    En normalt funtad människa hade annars lätt trampat i den naiva fallgropen och trott att bostadsbrist löses med fler bostäder.

    Men det blir alltså till att tränga ihop sig lite mer och vindelmoderaterna fortsätter att klippa och klistra tabeller istället för att lösa de uppkomna samhällsproblemen de skapat.

  2. Snälla VK. Ta bort ena "Jonte säger"

    ”Vindeln behöver politiker som förstår sig på ekonomi” står det i din blogg ”Det är fakta!”.
    Vi läser i VF att ni är ute och testar gränserna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.