Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Sola om ni vill!

 

Dags för en liten blogg igen=)
 
Socialdemokraterna i Vindeln ger inte upp frågan angående borttagande av de kommunala solariumen.
 
Vi har en hel del problem i vår kommun som vi i majoriteten jobbar stenhårt med för att få ordning på. Att S-gruppen genom Nina Loughlin anser att denna fråga är så pass viktig att ödsla tid på, när vi stångas med bl.a. Vikande befolkningsunderlag är för mig en gåta.
 
Låt solariumen vara kvar i sin nuvarande form. Är det någon privat aktör som vill ta över och driva dem på sin nuvarande plats välkomnar vi dessa.
 
Men vi inom Moderaterna vill att folk ska få bestämma så mycket de kan över vad de vill göra med sina liv. Att vi politiker ska komma med moraliska pekpinnar om de ska sola eller inte göra det. Är störtlöjligt enligt mitt eget sätt att tänka!  
 
Vi bör koncentrera oss på de frågor som är viktiga för alla inom kommunen. 
 
/Sunken

 

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Dan Oskarsson

    Mikael. Om vi skulle låtsas att solarier skulle vara den viktigaste frågan för Socialdemokraterna i kommunen. Om vi dessutom skulle låtsas att ni moderater har en dold agenda med en framgångsrik politik för kommunen som ni bara längtar efter att få presentera. Då uppstår minst två frågor och lika många svar:

    1. Varför väljer VK att skriva om solarier istället för en framgångsrik moderat politik som ni sedan valet 1998 planerat och som ni sedan 2010 har möjlighet att genomföra? Svaret är att vilken politisk fråga eller engagemang som helst är intressantare än det ni moderater kan prestera i nyhetsvärde.

    2. Om nu solarier är en ointressant fråga för kommunens utveckling, varför lägger du så stor vikt vid den? Samma svar som ovan. Du har inte vettigare att skriva om.

  2. Kent-Erik Mattsson

    Strålsäkerhetsmyndigheten uppmanar kommuner att överväga att ta bort solarier i sina lokaler av en anledning.

    Ingen förjuder någon att sola Mikael.

    Det är heller inte en fråga som tar all vår kraft som du väljer att uttrycka dig, det är en fråga som alla andra.
    En privat aktör kan likväl som kommunen tillhandahålla denna tjänst.
    Då vetenskapen pekar på riskerna med solandet i solarier så bör kommunen även kunna överväga ifall detta är något som ska erbjudas i vår gemensamma regi.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=3596401

    /Mattsson

  3. Mikael Sundling

    Svar till Kent-Erik Mattsson (2011-08-28 13:02)
    Vi välkomnar en privat aktör som vill driva solarium. De ska dessutom erbjudas hyra lokal av oss på simhallen. Att ni snöat in på denna fråga är inte så svårt att inse när ni inte har släppt den på flera år!

    Frivilligheten hos oss medborgare är viktigt, vill man sola då ska man få göra det. Och tycker man att det är farligt så behöver man inte heller sola. De som är överkänsliga för solen ligger inte heller på stranden!

    Men de finns många som måste sola för de har hudeksem. Jag vill att dessa även i fortsättningen ska få möjlighet att göra det. Om det blir i kommunal regi eller privat det får framtiden utvisa. Hur som helst vi välkomnar privata alternativ.

  4. Mikael Sundling

    Svar till GossenRoda (2011-08-29 16:11)
    Stämmer! Denna bild är tagen mitt i smällkalla vintern!
    Upplysningsvis nyttjar jag ej solarium alls, men jag känner många som gör det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.