Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Raket och lite annan info

Det är många som varit på mig och vill att jag ska börja blogga igen, roligt måste jag säga=) Jag kommer att blogga lite mera det lovar jag, men det kommer inte att bli varenda dag. Jag kommer i vanlig ordning blogga om politik, men även jakt lite övriga frågor kommer jag att försöka få med.

En liten uppmaning till er som vill kommentera min blogg! Alla kommentarer som innehåller hot eller drar in min familj, dessa kommer jag ej att publicera. Och ni som kommenterar anonymt bör veta att de som jag anser är positiva tar jag med men de som jag ej gillar kastas bort. Nog om detta, nu ska jag skriva lite om att Vindeln har blivit en ”raket”.

Som en del av er kanske har uppmärksammat så har Vindeln ökat rejält i svenskt näringslivs ranking. I den senaste undersökningen så ökade vi 80placeringar och hamnar i år på plats 124. När vi efter valet träffades och beslöt att vi skulle leda kommunen i en borgerlig samverkan (M, C, KD och FP) så kom vi överrens om att vårt mål var att innan 2014 vara bland de 100högst rankade kommuner i Sverige (290).

Extra roligt att vårt arbete med att få till en bättre dialog med företagarna redan gjort av sig så mycket. Finns många faktorer som spelar in varför Vindeln blev utnämnd till årets raket. En sak ser man när man läser enkäten, det är att företagen har stort förtroende för oss politiker som styr. (M, C, KD och FP) Detta känns hedrande! 

Vindeln är enormt beroende av små som stora företag, utan dessa så skulle nog vår ekonomi se riktigt illa ut bla. Så vi ska fortsätta dialogen med företagen så att vi på bästa sätt får dem att trivas med sina företag i Vindelns kommun. Nu lägger vi in högväxeln för att passera 100sträcket redan nästa år! Den 20 April hade kommunledningen ett dialogmöte med lantbrukarna. Och fler arbetskategorier kommer vi att föra dialog med så håll ögonen öppna så ni inte missar kallelsen! Här kan ni med egna se rankingen!