Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Vårmarknad och UFN!

 

Kommer under dagen att röra mig mellan olika platser på vårmarknaden vi har här i Vindeln. Kommer mestadels att vara i Jägarförbundets marknadsstånd, där det finns möjlighet för er som kommer förbi att prova på simulatorskytte bl.a.


Sen kommer jag glida förbi strax utanför kommunhuset där vi från den borgerliga samverkan (M,C,KD,FP) har ett gemensamt bord. Där hoppas jag ni stannar till och lyssnar på hur vi ser på utvecklingen för vår kommun, kom gärna med tips och idéer vetja! En sak som lär komma upp är frågor gällande skolan. 


Där är det en sak som känns extra roligt efter år av besparingar i just skolan, nämligen att vi i majoriteten är överrens om att utöka budgetramen för kommande år. Detta för att våra elever och vår personal ska få arbetsro.


Det går inte att som våra föregångare fortsätta med osthyveln och skära mer i skolans verksamhet utan vi har med hjälp av våra tjänstemän gjort en genomgång av hela verksamheten. Majoriteten (KS) har nu skjutit på budgetarbetet fram till i Oktober för att våra utredningar inom skolan ska hinna bli klar, detta för att kunna lägga en budget som ser till att personal och elever skolan ska få lugn och ro. 
 
/ Sunken

 

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Malin

    Jätteroligt att ni vill satsa ytterligare på våra barn! Efter alla dessa år som Socialdemokraterna skurit ner i våra barns verksamhet börjar det bli kännbart för personal och barnen. Hoppas ni nu fortsätter och städar upp där det går fortsättningsvis. Ni gör ett bra jobb.

  2. Mikael Sundling

    Svar till Malin (2012-05-28 10:45)
    Tackar! Vi hoppas kunna få arbetsro inom skolan istället för ständiga nedskärningar. En viss form av effektiviseringskrav kommer det alltid att finnas detta beroende på hur stora barnkullarna är dvs. Stora barnkullar= Fler pedagoger små barnkullar= Färre pedagoger. Vi har ett mål att ligga runt 9 lärare per 100elever i Vindeln. Under 2011 låg vi på 9,7/100elever och det är betydligt högre än vad rikssnittet är (8,3/100 elever). Jämför vi med andra glesbefolkade kommuner så ligger snittet där på 8,9/100.

    Jag kommer att återkomma med mer detaljer när alla utredningar är klara!

    / Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.