Ulf Grape

Politiska ställningstaganden

Bättre att förekomma än att förekommas. Det är en devis som redan kommit till pass för mig. Inom den moderata gruppen i Försvarsutskottet har vi delat upp ansvaret på olika fokuseringsområden. Det går helt enkelt inte att alla ska kunna allt. Jag kommer att få ansvaret för skydd och beredskap mot olyckor och svåra påfrestningar. Det innebär att jag ska fördjupa mig i frågor som rör krisberedskap, räddningstjänst, naturolyckor, elsäkerhet, kärnsäkerhet och andra frågor som värnar civilbefolkningen och viktiga samhällsfunktioner i händelse av kris.
När jag åkte ner till Riksdagen trodde jag i min enfald att jag skulle kunna behålla uppdraget som ledamot i Skellefteå Kraft men efter att ha fått uppdraget att fördjupa mig i både elsäkerhet, dammsäkerhet och kärnsäkerhet insåg jag snabbt att detta inte går ihop. Hur skulle det se ut om jag är med och stiftar lagar som direkt påverkar Skellefteå Kraft och jag samtidigt sitter i styrelsen? Eller att slutförvaringen av utbränt kärnbränsle hamnar i Forsmark, där Skellefteå Kraft är delägare, istället för i Oskarshamn? Det finns säkert trevligare saker att stå till svars för, så min avsägelse är redan på väg med snigelposten.

Idag ska jag på ett nytt utbildningspass i riksdagsarbetet men först ska jag gå till min stol nr. 79 och lyssna på interpellationsdebatt. Det gäller att se och lära så mycket som möjligt nu i början. Snart ska jag själv stå där och se lugn och behärskad ut :).

Vi hörs!
UlfG

En kommentar

  1. JN

    Det är bra, håll ”rent” bakåt så mycket du själv kan påverka. Media ska nog ändå försöka sätta dit dig för något som verkar olämpligt vid tillfälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.