Ulf Grape

Måndag

Hej,
jag ser att det blivit några kommentarer på mina inlägg. Kul! Några funderar på mit ursprung från Tärna och det berättar jag gärna om. Eva-Märta, Helena eller Åsa, kan inte ni dra ihop ett gäng så kommer jag upp till Tärna. Måndagar är bäst för mig. Då kan jag berätta mer om mig själv och ni kan berätta om vad som är bra och dåligt i Tärna. Ni når mig enklast på [email protected].

I helgen har jag varit på utbildning i hur moderaterna ska få ökat förtroende i välfärdsfrågor. Mycket intressant och lärorikt. Vi har ett mycket bra utgångsläge att bli bättre på området välfärd, för att uttrycka sig snällt. Det kan ju i sin tur bero både på att vi har en välfärdspolitik som inte är bra, eller att vi inte är bra på att kommunicera vår politik. Eller en kombination av bägge. Hursomhelst så har moderaterna bestämt sig för att ta tag i frågan ordentligt och lära sig mer om den svenska välfärden. Det ska vi göra genom att på plats i vårdcentraler, sjukhusavdelningar, förskolor och inom äldreomsorgen lyssna på personalens berättelser om deras verklighet. Alla dessa tusentals möten med personal inom den svenska välfärden kommer sedan att vara utgångspunkten i vår egen politikutveckling. För mig känns detta mycket bra, vi gör ett seriöst analysarbete istället för att tro en massa saker. Sedan använder vi slutsatserna till att göra bra politik. Och bra politik för mig är när våra gemensamma pengar används till verksamhet istället för administration och byråkrati.
Vårt förtroende för välfärdsfrågor är som sagt ganska lågt. Men det är inte hopplöst för det. 2002 var det 1% av väljarna som tyckte att jobben var moderaternas fråga, 2006 var det 51%. Det går alltså att förändra och påverka. Sedan är det ju viktigt att politiken ’hänger íhop’, att man faktiskt levererar. Att nästan 200,000 personer fler än före valet arbetar är ett bra kvitto på att det hänger ihop, tycker jag.

Vi hörs!
UlfG

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.