Ulf Grape

Måndag

Hej,
riksdagsarbetet börjar så smått att ta form för mig. Inte så att jag kan skryta med vare sig struktur i arbetet eller att jag tillför speciellt mycket, men ändå. Det går framåt. Den senaste tiden har det blivit både arbete hemma i länet och några intressanta besök hos försvaret. I fredags var jag på en åktur med flottans nya stolthet HMS Helsingborg. Det är en kustkorvett på 76 meter som gör 40+ knop och som stannar på en och en halv båtlängd. Dessutom är den byggt i kolfiber och är ett sk. smygfartyg vilket innebär att den inte syns på radar. När de är ute och kör i ’det civila’ så måste de hänga upp järnskrot på relingen för att den ska synas på hamnmyndigheternas och andra båtars radar. Ett tecken på att man lyckats bygga en bra båt. Den drivs av dubbla vattenjetmotorer och är otroligt manövrerbar. Vi fick provköra och den kan hur lätt som helst vända på en femöring, allstå rotera kring sin egen axel, coolt!
Idag har det varit besök hos specialstyrkorna, jo vi har faktiskt sådana, i Karlsborg. Också mycket givande och intressant. Eftersom vi i någon mån har något att säga till om, så ser ju de olika förbanden sin möjlighet att marknadsföra sig när vi är på besök. Det innebär att vi får ’the works’. Så idag har vi fått leka gisslan som blir fritagna genom att specialstyrkorna stormade byggnaden som vi befann oss i genom att spränga dörren och säkra området precis som dom gör på film. Sen blev vi evakuerade med helikopter till säker plats. Också coolt!
Annars såg går dagarna numera åt till att läsa mail om könsneutrala äktenskap och sanktionsdirektivet. Lissabonfördraget är det ganska tunnsått med. Det har väl blivit ungefär 1200 mail den senaste veckan och det är åsikter både för och emot i bägge frågorna. I frågan könsneutrala äktenskap höll Fredrik ett mycket bra anförande för oss i den moderata riksdagsgruppen förra veckan. Hans huvudtes nedkokad i en mening är att vi är ETT folk och vi beöhver EN lag för att reglera äktenskapet. Klok karl.

Just nu hör jag från min övernattningslägenhet världens fyrverkeri och jag ser det speglas i fönstren till riksdagshuset. Det är väl någon bank som firar…

På onsdag blir det att beträda talarstolen för min första debatt. Ämnet är hur staten klarar av att hantera omfattande elavbrott. Det kan den och den egentliga kontroversen är att socialdemokraterna vill att vi ska låna reservkraftaggregat från utlandet om det blir något fel på stamnätet. Jag tror inte att de läst på speciellt mycket för i så fall hade man uppfattat att kraftverken både är spridda över hela Sverige och dessutom kopplade till stamnätet. Det är både snabbare och smartare att fixa felen som uppstår i stamnätet direkt.

Vi hörs!
UlfG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.