Ulf Grape

En månad kvar

I morgon är det en månad kvar till EU-valet. Det börjar märkas, media har vaknat och de politiska partierna finputsar det sista på sina strategier. En kraftsamling för att få folk att faktiskt gå och rösta lär nog också behövas, om man får tro alla de undersökningar som visar på att många inte ens vet om att det är ett val på gång.

Det jag förundras över är på vilka grunder som olika partier vill vara med och besluta i EU. På vänsterkanten slåss man internt om vem som är mest emot EU och strategin är att få en plats i parlamentet för att där kunna vara emot EU som företeelse. Jag tycker inte att det är rättvist mot Sverige och den majoritet av svenskarna som en gång röstade för ett svenskt EU-medlemsskap.
Att kritiskt granska och ifrågasätta utifrån en grundvärdering att Sverige ska vara med och utveckla EU är precis det jag tycker att man ska göra. Det är många områden där Sverige kan vara föregångsland och aktivt bidra till att göra EU bättre och effektivare. Men att sitta som parlamentariker och egentligen tycka att EU ska skrotas, blir ju lite patetiskt. Det är bättre att dom stannar hemma och lämnar plats åt engagerade människor som vill utveckla. Det blir både bättre för Sverige och för EU.

Nu ska jag på ett möte med den svenska NATO-delegationen och avrapportera från mitt möte med NATO förra veckan.

Vi hörs!
UlfG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.