Ulf Grape

Valmanifest

Nu är vårt valmanifest presenterat och det kom bra med journalister och bra med frågor. Och bra frågor. Jag kan tänka mig att vi får se siffror i referaten efteråt och gärna för mig för de illustrerar vad som är viktigast för EU just nu.

23 av 27 medlemsländer klarar inte kraven på begränsade budgetunderskott. Därför behöver EU satsa på stabilitet i finanserna, bättre övervakning och fler nya jobb så att ekonomin kan växa igen.
30 % minskade utsläpp lovar ju EU att sikta på om en global överenskommelse nås. Vi vill sätta det målet för EU redan nu, för att inte riskera att klimatfrågan åker av den politiska dagordningen efter Köpenhamns-mötet i höst. Men då behöver EU fortsätta ta täten.
30 medlemsländer skulle EU kunna ha i slutet av nästa mandatperiod, om vi bara håller dörren öppen för dem som vill vara med och uppfyller våra krav. Vi vill hålla EU öppet, i en tid när så många andra vill stänga om sig.
Det är många människor inom den moderata gruppen som har jobbat i månader med valmanifestet. Nu ska allmänhet och andra säga sitt. Men även de som får betalt för att säga att vi har fel, och säkert kommer hitta något att skriva om även i dag, måste nog erkänna att krisbekämpningen, klimatet och öppenheten är frågor som är helt avgörande för hur EU ser ut om några år, och frågor där EU kan och måste agera. Nu. Det är sådant som europavalrörelsen borde handla om.

Valmanifestet hittar du på: http://www.moderat.se/web/Tid_for_ansvar_-_Moderaternas_valmanifest.aspx.

Vi hörs!
UlfG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.