Ulf Grape

Förtydligande inlägg angående ännu en sosse-sanning

Idag skriver Thomas Bodström, sosse och tidigare justitieminister, på DN-debatt att regeringen blandar bort korten när det gäller det sk. Stockholmpsprogrammet.

Om man ska vara snäll, och det ska man ju, så blandar Bodström själv bort korten. Eller så är hans minne grumligt av anda orsaker. För sanningen är den att system för gränskontroll (SIS), visering (VIS) och "flyktingkontroll" (Eurodac) som Bodström hänvisar till, de finns redan och de är beslutade under sossarnas regeringstid. Ridå!

Läste också en debattartikel i dagens Norra Västerbotten från Veronica Palm (!). Ännu ett inlägg att den nuvarande regeringen "inte gör något" och att detta får konsekvenserna av att en del barn inte har något att berätta för sina skolkamrater när de återsamlas inför höstterminen. Lösningen på det problemet, liksom alla problem, är att ge mer pengar till kommunerna. Tja, vad ska man säga. Sossar som lever i en marknadsekonomi verkar hela tiden längta till ett system där staten tar fullt ansvar för varje individ. Kallas inte det kommunism?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.