Ulf Grape

Slutet gott, allting gott!

Så var då vår partistämma över för denna gång. Själv har jag haft datorn på "behandling" under några dagar, så det blev inget bloggande från själva stämman men mina länskollegor har varit duktiga på att uppdatera er om vad som hänt under några intensiva dagar.

Mina starkaste minnen från denna stämma är faktiskt MUF, moderata ungomsförbundets representanter och dess lysande ledare Niklas Wykman. Vilka debattörer!! Helt orädda och med knivskarpa argument så gjorde de många av de annars, uppriktigt sagt, ganska tråkiga debatterna till en ren fröjd att lyssna på. Att jag t.ex. i LAS-debatten inte håller med dem, är en helt annan sak. Jag lyssnar mycket hellre på människor som argumenterar för sin sak, än de som går upp i talarstolen för att höra sin egen röst och i många fall repreterar vad andra redan framfört.

Mitt eget framträdande på scenen gjorde jag som representant för de som genomför projektet "Välkommen till verkligheten". Projektet går ut på att vi ska göra 3000 besök hos de som jobbar i välfärdens kärnverksamheter och LYSSNA på vad personalen säger. Utan flashiga presentationer och utan rescenserade chefer. Under en halvtimme fick jag och tre kollegor möjlighet att berätta om det lika enkla men geniala sättet att lyssna hellre än prata när man träffar människor för första gången. Det som slår mig är att många politiker inte fattat att förtroende skapas genom verklig kontakt med de människor man möter, inte genom att man pratar ihjäl folk. Det som också slår mig är hur likt det är att marknadsföra prorduker och tjänster, med att marknadsföra politiska idéer. Om jag bara hade kört på, likt många politiker, och inte lyssnat på vad de människor jag mött säger, så hade jag aldrig överlevt  under snart  30 år som säljare i olika former. Inte ens ekonomiskt eftersom jag under alla år haft prestationsbaserad lön.

Stämman har, förutom LAS, också diskuterat en rad centrala politikområden som sjukvård, integration, jobb och välfärd. Jag tycker att politiken är på rätt väg och de beslut som fattades står jag upp för till 100%. Nu väntar en spännande valrörelse!

Vi hörs!

UlfG

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.