Ulf Grape

Anders Borg överlämnar budgeten

Sitter på min plats och lyssnar på när Anders Borg presenterar budgeten. Tack vare vårt goda utgångsläge så kommer Sverige att komma tillbaka till en budget i balans före alla andra länder, säger Anders. Bankernas risktagande är ett hett debattämne i dessa dagar. När det går bra för bankerna så betalas enorma bonusar ut, när det går dåligt så får staten gå in och stötta bankerna. Det är ett system som vi i längden inte kan ha. Mindre risktagande, mer långsiktighet är vad som behövs i den finansiella sektorn. Regeringen presenterar en ansvarsfull budget. Oppositionen står för en ansvarslös överbudsbudget, för på varje område som regeringen presenterar så är det "för lite, för magert, för klent".

Arbetslinjen är det viktigaste att hålla fast vid även i kristider. Att öka drivkrafterna för rörlighet på arbetsmarknaden är helt avgörande för att arbetslösheten inte ska bita sig fast efter det att lågkonjunkturen går över. De senaste 40 åren har det vid varje lågkonjunktur blivit högre arbetslöshet även i högkonjunktur. Detta system måste brytas.

Effekterna av oppositionens politik är att FÄRRE arbetar och att FLER hamnar i utanförskap. Bidragslinjen står mot vår arbetslinje.

Nästa inlägg blir från Tomas Östros anförande.

 

 

En kommentar

  1. Per-Ola Moström

    Ni moderater ivrar för ”arbetslinjen” som Ni kallar skattesänkning för de med höga inkomster! (Eller som jag kallar tvånget att pensionärer som gjort sitt ska ut och arbeta)

    Nu en personlig fråga till dig själv: Hur många jobb har du skapat genom de 100 000 du fått i skattesänkning?

    Eller har du sparat dom pengarna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.