Ulf Grape

Rikskonferens i Sälen

Så är då andra dagen av Folk och Försvars årliga rikskonferens om svensk försvars- och säkerhetspolitik avslutad. I dag var dagen då den rödgröna vänsterkartellen skulle berätta för oss alla hur Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik egentligen ska hanteras. Dom hade gjort allt för att hypa offentliggörandet, t.o.m. stoppat ordföranden i försvarsutskottet, sosssen Anders Karlsson, från att hålla sitt anförande igår med rubriken "Vårt försvarspolitiska alternativ". Allt i syfte att Mona skulle få möjligheten att släppa en stor och viktig nyhet – att vänsterkartellen är överens! Det bidde ett stort gäsp. "Vi kommer att komma överens om våra internationella engagemang i april eller maj, när regeringen presenterat sin vårbudget". "Vi tänker inte störa försvarsmaken med att riva upp ett beslut om ny personalförsörjning". "Vi vill göra kraftfulla satsningar för att värna svensk försvarsindustri". Gäsp, gäsp, gäsp! Mona får börja sitt anförande, för att inte totalt framstå som ett våp, att slå fast att 6 av 7 partier är sååå överens om inriktningen för svensk försvars- och säkerhetspolitik. Sen kommer ett långt linjetal som till och med innehåller att vi SKA samarbeta med NATO "men med klara riktlinjer" och att "vi ska tillsätta en utredning om värnplitken". Nej, det här är helt enkelt inte seriöst! Och det visar sig flera gånger vad det verkliga målet är, hon säger säkert tre gånger under hennes framträdande att det enda som är säkert om de rödgröna vinner valet är att HON blir statsminister.

Det parodiska i detta blir när vi under eftermiddagen diksuterar situationen i Afghanistan. Där kritiseras deras politiker för att deras politiksa engagemang utgår ifrån en strävan av självuppfyllelse i första hand, inte en strävan att förbättra för landet och dess befolkning. Men det är ju Mona, Ohly och Eriksson i ett nötskal, tänker jag.

För egen del hann jag med lite skidåkning också, morgonpigg som jag är.

Sälenfjällen, i väntan på att liftarna öppnar

4 kommentarer

  1. Våp

    Njut av dagarna i Sälen som moderat riksdagsman. Skidåkning och afterski, fullt upp med att repressentera adeln då försvaret mobiliserar till konferens. Snart är det val och det som förenar länets moderater med vi övriga väljare är att vi vill att du ska göra något annat efter valet.

  2. Ulf Grape

    Svar till Våp (2010-01-18 22:55)
    Ja VÅP, vad en del moderater tycker vet jag men vad väljarna tycker får vi reda på först den 19:e september. Du kommenterar inte det politiska innehållet i mitt inlägg, ska jag tolka det som att du skiter i politik och är mer intresserad av personangrepp?

  3. Pelle

    Ulf, är detta högerns nya sätt att ”vrida” bort fokuseringen från er politik genom att via era svar försöka anklaga de som kommenterar era bloggar för att göra personangrepp på er högerpolitiker – detta är inte sant, kritiken som ”våp” och andra för fram mot högerpolitiker är kritik av regeringens högerpolitik och som ni får som representanter för den politiken.

    Kan ni inte se det så bör ni nog sluta med politik – står man för en ”människofientlig” högerpolitik så måste man ”palla” för kritik av politiken och inte ”gnälla” om personangrepp!

  4. Våp

    Vad är politik i din blogg? Det finns inget politiskt i den att kommentera. Om du har fler läsare verkar de haft samma uppfattning uppenbarligen. Du skriver Gäsp 4 gånger och kallar Mona Sahlin för våp. Det var det anmärkningsvärda i din blogg. Personangrepp från min sida??? Har inte skrivit något i närheten nedväderande som våp eller gäspat. Tvärtom, tar dig på fullt allvar och konstaterar bara att moderaterna i länet gör likadant som petar dig från riksdagsplatsen. Apropå moderaternas arbetslinje, vad ska du göra efter valet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.