Ulf Grape

Hur tänker dom?

Igår var jag på ännu ett företagsbesök. Den här gången var det ett bygghandelsföretag. Här liksom på övriga företag jag besökt som jobbar med HUS-tjänster kommer samma fråga: Hur tänker de rödgröna? Ja, jag kan ju inte svara på varför de tänker ta bort RUT- och ROT-avdragen om de kommer till makten. Företaget konstaterade ialla fall att det kommer att få stora konsekvenser för deras verksamhet. När finanskrisen slog till så dök deras försäljning dramatiskt och de tvingades säga upp personal. Men som en direkt följd av att ROT-avdraget infördes säger de själva att det gjort att de kunnat ta tillbaka varslen och dessutom anställa 10% fler. Inte illa! ROT var räddningen, som ägaren uttryckte det.

8 kommentarer

  1. hercules

    Ni säger ja till jobb för vita och nej till jobb för svarta. Och sen undrar ni hur det kommer sig att så många sverigedemokrater började sin karriär inom moderaterna. Vad sjukt!

  2. Jonas E

    Röd-gröna har inte tänkt ta bort ROT förrän marknaden hämtat sig, och inte på direkten som ni vill göra gällande.
    Börjar Alliansen bli så desperata av alla opionsmätningar att man måse köra med skrämselpropaganda för att försöka vinna valet.
    Sen är det lustigt att Alliansen tar åt sig äran för ROT som (S)införde 2004.
    När det gäller RUT är frågan varför ska staten sponsra en tjänst som dom som redan nyttjar har råd med utan skatteavdrag, Agenda häromdagen belyste detta faktum.
    När det samtidigt har försvunnit 25.000 arbeten innom vård och omsorg, där dom som verkligen behöver hjälp finns

  3. Ulf Grape

    Svar till Jonas E (2010-03-16 15:46)
    Jonas,
    det är helt riktigt att sossarna införde ROT-avdraget 2004, men de avskaffade avdraget 2005. Det permanenta ROT-avdraget infördes av Alliansregeringen 2008, så äras den som äras bör. Problemet som jag ser det med att säga att ROT ska avskaffas är att investeringsviljan i det segmentet avtar. Vem vill starta en verksamhet och anställa folk där man vet att stora delar av marknaden kommer att försvinna?

  4. Ulf Grape

    Svar till hercules (2010-03-16 13:43)
    Hercules,
    jag ska försöka förklara vad som står i annonsen. Med vita jobb menas sådana där man betalar skatt och får pensionspoäng. Med svarta jobb brukar man mena sådana där man inte redovisar inkomsten till skattemyndigheten och inte heller betalar någon skatt eller moms.

  5. Jonas E

    Att Alliansen vill skatte subventionera bort höginkomsttagares dåliga skattemoral, ser jag som ett större problem än de Röd-Gönas vilja att satsa skattepengar där dom verkligen behövs: innom vård och omsorg.
    Ska staten verkligen subventionera privata företag på permanent basis, när det försvinner 25.000 i offentliga sekton.
    Alliansen har ju redan ”hjälpt” höginkomsttagarna att ha råd med dessa tjänster genom sin skattesänkarpolitik.
    För de sjuka och arbetslösa finns det inte mycket ”hjälp” att få numera i Alliansens samhälle.
    Dags för riktig hjälp för dom som behöver det: Regeringsskifte.

  6. Ulf Grape

    Svar till Jonas E (2010-03-17 00:50)
    Jonas, om du med hjälp menar att de sjuka och arbetslösa ska förpassas till ett liv i bidragsberoende, så är ett regeringsskifte det enda rätta. Alliansen försöker att hjälpa dessa människor tillbaka till arbetslivet, t.ex. genom rehabiliteringskedjans aktiva stöd från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Du har inget belägg för att skattemoralen skulle vara sämre eller bättre i något samhällsskikt. HUS-avdragen kostar netto 1,4 mdr och det skapar tusentals jobb. Kommunerna har bara i år fått 10 mdr i extra bidrag.

  7. Jonas E

    Belägg för att skattemoralen skulle vara sämre hos högavlönade får man väl läsa sig till mellan raderna, när det är framför allt de högavlönade hushållen som använder rut.
    Så nu får Alliansen bestämma sig antingen så har RUT gjort MÅNGA svarta jobb vita för högavlönade som tidigare använde svart arbetskraft, eller så är har RUT inte alls skapat så många jobb som Alliansen vill påskina.

    Ett exempel:

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6744463.ab

    Lever som dom lär eller ??.

  8. Jonas E

    Sjukföräkning är inte ett bidrag det är en försäkring. Däremot så gör Alliansen många sjuka bidragsberoende när många numera tvingas söka försörjningsstöd för att klara sig, trots Alliansens löften om att majoriteten skulle få hörge ersättning i AF:s system.
    Var finns rehabiliteringen i rehabiliteringskedjan?.
    Rehabiliteringen som de sjuka som kan rehabiliteras behöver, finns ännu inte på plats men utförsäkringarna fortgår ändå.
    Det har ju även visat sig att Alliansen å det grövsta felbedömt vårdbehovet för det utförsäkrade, och det mesta som gäller sjuka som det visat sig om och om igen!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.