Ulf Grape

En röst på (S) är en röst på något annat.

Pratade i helgen med ännu en sosse. Det var ett intressant samtal, inte minst därför att vi delar grundsynen att man ska arbeta och göra rätt för sig. Och betala skatt så att de som inte själva har förmågan att klara sig själv får hjälp och stöd av samhället. Ungefär som sossarna resonerade förr i tiden. Det är klart att vi hade olika åsikter också, men det hör ju liksom till. Men det intressanta, och faktiskt lite skrämmande, är att de flesta sossar som jag pratat med på allvar tror att det blir en socaldemokratisk politik om vänsterkartellen vinner valet. Så blir det nog inte. Det har inte minst de gemensamma utspelen under våren visat. Det är särintressen som styr vänsterkartellens politik. Och dessa särintressen heter vänsterpartiet och miljöpartiet. Däremellan finns sossarna som inte får göra annat än kompromissa för att deras kartell överhuvudtaget ska hålla ihop fram till valet. I riksdagens korridorer pratas det allmänt om framförallt vänsterpartiets sätt att förhandla. I fråga efter fråga som de ska komma överens i så ställer helt enkelt vänsterpartiet utlimatum. Om de inte får sin vilja igenom så hotar de att lämna samarbetet. Det måste vara oerhört frustrerande för Mona att hela tiden få gå på defensiven och lämna politikområden åt vänsterpartiet att styra. Det senaste exemplet är Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik. Här har sossarna helt abdikerat. Istället är det vänsterpartiets Hans Linde och Lars Ohly som för vänsterkartellens talan i utrikes- och säkerhetsfrågor. Med allt vad det innebär. I ett något desperat försök från sosssarna att försöka ta tillbaka frågan så kör man nu hårt med att vi inte ska gå med i NATO. Det känns som en avledande manöver, inte minst med tanke på att det var sossarna som såg till att vi blev associerad medlem i NATO’s parlamentariska församling.

5 kommentarer

  1. Jonas E

    Så länge som de Röd-Gröna försöker göra något åt den oigenomtänkta reformen av sjukförsäkringen, och försöker få de sjuka/utförsäkrade och arbetslösa från bidragsberoende(försörjningsstöd) till en vettig försäkring igen, så har dom min och många andras röst.

    Så länge som de Röd-Gröna aktivt försöker minska klyftorna i samhället, istället för att öka dom som Alliansen gjort har dom också min och många andras röst.

    Faktum är att om du är rik/frisk så gynnas du av Alliansens politik.

    Är du sjuk, arbetslös, låginkomsttagare eller pensionär så får du det sämre och sämre i Alliansens värld.

  2. Ulf Grape

    Svar till Jonas E (2010-03-23 01:23)
    Jonas, om du är sjuk ska du få hjälp att bli frisk. Är du arbetslös ska målet vara att du får ett jobb. Med Alliansregeringen får du hjälp, med den förra blev du förtidspensionär. Låginkomsttagare har fått sänkt skatt och pensionärerna är helt beroende av att vi har tillväxt i landet, dvs att folk jobbar. Några tycker att det blivit bättre.

  3. Jonas E

    Hur blir sjuka friskare av att bli fattigare?.
    Hur blir Arbetslösa mer arbetsföra av att bli fattigare?, för det har dom blivit i Alliansens Sverige.
    Den så kallade hjälpen för dom sjuka, finns ännu inte utbyggd, men utförsäkringarna fortgår.
    Förtidspensionär är den som har permanent sjukersättning, nu jagas dom med tidsbegränsad med utförsäkring, det är inte samma sak.
    Låginkomsttagarnas sänkta skatt äts till stor del upp av alla de höja avgifter som Alliansens infört, så i praktiken är höjningen liten.
    Det kan man inte säga om den inkomsthöjning som höginkomsttagare fått.
    (M) = Klyftor

  4. Ulf Grape

    Svar till Jonas E (2010-03-23 12:14)
    Nej sjuka blir inte friskare av att bli fattigare. Det är därför Alliansregeringen stoppat den systematiska förtidspensioneringen som innebar att ersättningen sänktes från 80% till 64% för den sjuke. Sjuka blir friska av en snabb och individanpassad rehabilitering.

  5. Jonas E

    Den systematiska förtidpensioneringen, som du kallar den, har numera ersatts av en sytematisk utförsäkring, som i de flesta fall ger än lägre ersättning än den ersätting du skriver om, i den mån folk inte hamnar i Försörjningsstöd som är ännu lägre och är det sanna bridragsberoendet.
    Så på vilket sätt är det en förbättring?
    Rehabiliteringen borde vara på plats innan man utförsäkrar.
    TCO har granskat var de 17 miljarderna gick, och inget var till rehabilitering: 62% till förvaltningskostnader, 28% anslås till ”insatser” som lönebidrag osov, men var är rehabiliteringen?
    (M)-utanförskaparna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.