Ulf Grape

Tuff idrottshelg i Skellefteå

Snacka om otur för arrangörerna av skid-SM! Det började snöa i fredags och sedan vräkte snön ner ända till sent igår kväll. 4 dm har vi nog fått. Mitt i detta snökaos avgjordes alltså SM. Vi var trots allt ett par tusen personer som trotsade vädret för att på plats kolla på åkarna. Hade det varit soligt så hade vi nog varit femdubbelt så många. Där rök en hel del intäkter för skidklubben, trist. Charlotte Kalla vann sina 30 km och Anders Södergren sina 50 km. Han Anders körde så fort även i uppförsbackarna att jag inte hann med att fånga honom med mobilkameran. Bara hans trogne serviceman fastnade, fast å andra sidan såg han ut som han stått still i flera dygn.

 

I hockeyns kvartsfinaserie blir det en sjunde och avgörande match i Skellefteå i morgon. För mina nervers skull hade de gärna fått avgöra redan igår, men Färjestad var det bättre laget. Klubbdirektören Pea tycker säkert att det är bra med hemmamatch till av ekonomiska skäl.

Idag står verksamhetsbesök på en förskola i Byske på programmet. Sedan bär det av till Umeå för att lyssna på en debatt om Afghanistan mellan vår Edward Riedl och vänsterns Jonas Sjöstedt. Det kan kanske vara bra att det finns någon på plats som varit i Afghanistan.

9 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Jag måste bara få fråga. Kommer ROT avdraget att vara kvar? Jag har en halv källare som måste läggas om eftersom den skulle göra det före jul. Tyvärr gick min make och tvärdog så nu måste jag åtgärda detta på något sätt. Jag har inte alltför mycket pengar heller så min fråga blir; Kommer ROTAVDRAGET ATT BLI KVAR. Snälla, eftersom det är svårt att hitta era bloggar vill jag gärna att du lämnar beskedet i min blogg. Tackar på förhand eftersom jag vet att ni är strängt upptagna i dessa valtider.

  2. Jonas E

    ROT försvinner väl inte bara för det skulle eventuellt bli regeringsskifte.
    Det Röd-Gröna vil visserlige ta bort det, men inte direkt som RUT, utan när konjunkturen tillåter.
    Så om du inte tar allt för lång tid på dig så konjunkturen hinner vända, så borde det inte vara några problem.

  3. Ulf Grape

    Svar till Jonas E (2010-04-01 14:02)
    Jonas, problemet är att vänsterkarellen VILL ta bort RUT och ROT. Det vill inte Alliansen eftersom det inte kostar statskassan något och att det får folk i jobb. Vänsterns uttalande blockerar nyinvesteringar i branscherna, men det är ju helt i linje med deras linje att det numera inte är jobb som är prio 1 utan att staten ska bestämma vad som är ”bra” jobb.

  4. Jonas E

    Att RUT och ROT inte konstar stadskassan något är mer en fråga om hur man vill räkna än vad som är sanningen.
    Efterssom att staten har begränsat med pengar(mer begränsat nu sen Alliansen minskat statens intäkter med alla skattesänkningar), så är prioriteringar att måste , och frågan är var man ska prioritera jobb.
    Till dom som redan egentligen hade råd, eller till dom som verklgien behöver det.
    Rika får sin dåliga skattemoral och ovilja till att städa själv subventionerad, men innom vård och omsorg så är tydligen städning inte lika viktigt.
    Det är där jobben behövs, skapa dom där istället.

  5. Ulf Grape

    Svar till Jonas E (2010-04-03 12:10)
    Jonas, du glömmer en liten detalj: Statskassans utgifter minskar också.

    Jag träffade ett städföretag förra veckan och deras normalkunder var vanliga familjer med barn och två heltidsarbetande med normala inkomster. En annan kundgrupp var ensamstående kvinnor 50+. Inom hemtjänsten väljer fler och fler gamla att minska på antalet hemtjänsttimmar och köpa RUT-berättigad städning istället. De får bättre städat samtidigt som hemtjänsten får mer tid över till att vårda. Den bild du beskriver av verkligheten behöver uppdateras, tror jag.

  6. JonasE

    Om det är fler och fler gamla som utnyttjar RUT, så bör ju dessa gamla tillhöra höginkomstskiktet, eller så tillhör dom den 1 procenten medelikomsttagare, alternativt de 0,6% låginkomsttagare.
    98.4% var ju höginkomsttagare som utnyttjade RUT enligt Agenda/SCB.
    Men som vanligt så vill Alliansens belysa minoriteten, och mörka majoriteten.
    Typ jobbskatteavdraget enligt riksdagens utredningstjänst: 10%(rikaste) fick 50% av penarna i kronor räknat, alternativt 50% fick 80% av pengarna, så i slutändan fick de busschafförer och undersköterskor som Alliansen gärna belyser bara 20% av pengarna.

  7. JonasE

    Ulf, jag är såpass insatt att jag lärt mig att Alliansens sanningar skall tas med en stor nypa salt.
    Det stora och utbredda fusket som Alliansens pratade om i förra valrörelsen, har ju visat sig vara å det grövsta överdrivet -ett bra exempel på Alliansens sanningar.
    RUT som skulle gett 11.000 nya jobb enligt Alliansen är en annan, hur många nya jobb RUT verkligen gett finns ingen säker statistik på, bara uppskattningar=gissningar, men Alliansen använder gärna gissningar som sanning tydligen.
    Agendas siffror är korrekta, och jag litar betydligt mer på proffsen SCB:s beräkningar, än Almegas .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.