Ulf Grape

Kommer Sveriges konjunkturuppgång för fort?

Ja, det verkar nästan så. För vänsterkartellen och facken så duggar nog de positiva beskeden om Svensk ekonomi och sysselsättning lite för tätt. Planen var nog att använda lågkonjunkturen i sina egna syften i valrörelsen, nu verkar det vapnet vridas ur vänsterkartellens händer. Alliansregeringen har helt enkelt gjort ett bra arbete med att hantera krisen. Att då i valkampanjen säga motsatsen skulle nog riskera att trovärdigheten för vänsterkartellen sjunker än mer.

Men vänsterkartellen har ett annat verktyg att ta till: Facken. Man behöver inte vara speciellt konspiratoriskt lagd för att tänka tanken att Facken ska se till att högkonjunkturen försenas, gärna till efter valet. För hur ska man annars tolka att Pappers och Elektrikerförbundet nu går ut i strejk. För Elektikerna handlar striden bl.a. om en lönehöjning på 2,6%, BRUTTO. Att de med Alliansregeringen fått en hel månadslön extra per år NETTO, verkar inte ha någon betydelse.

Redan nu rinner vatten förbi åtminstonde 12 vattenkraftstationer på grund av Elekrikernas strejk. Vatten som normalt skulle producera el. Vattenkraft-el som både håller konsumentpriserna nere och dessutom är miljövänlig. I ljuset av att vattenmagasinen är på en extremt låg nivå på grund av att kärnkraften stått still i vinter, ter sig strekaktionerna extra noga uträknade. Höga elpriser och eventuell elbrist blir följden och det är väl precis vad som behövs för att störa den bräckliga konjunkturvändningen.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.