Ulf Grape

En djurgårdsssuporter på besök

Idag har vi i länet haft besök av Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt. Men han är inte bara statsminister, han är också djurgårdare och i kväll är han på plats på Hovet för att heja fram sitt lag till seger i 6:e finalmatchen i ishockey. För svensk hockey är det riktigt bra att Djurgården är i final.

Tidigare idag talade han på ett offentligt möte i Umeå. Jag har nu haft förmånen att lyssna på hans tal både i interna och i officiella sammanhang. Förutom att han är en mycket duktig talare, så har han utvecklat resonemanget i sitt tal. Det hänger helt enkelt ihop på ett sätt som borde få våra politiska motståndare att vara oroliga. Grunden är att jobb är en förutsättning för vår gemensamma välfärd. Då måste politiken utgå ifrån att alla som kan, också jobbar efter sin förmåga. I debatten försöker vänsterkartellen svartmåla allt som denna regering gjort. Ett sånt påstående är att Sverige förlorat 100,000 arbetstillfällen sedan 2006. Det stämmer och det beror på lågkonjunkturen. Faktum är att Alliansens jobbpolitik gjort att det är 50,000 FLER som arbetar nu jämfört med 2006. Hade som sagt inte lågkonjunkturen kommit emellan hade den siffran varit 150,000. Vänsterkartellen har ingen samlad politik för jobben. Höjda skatter och höjda kostnader för företagen att anställa är hellre en politik mot jobb. Det är en politik som utgår från att vi ska ha hög arbetslöshet och fokus ligger på hur de  hanterar arbetslöshet.

3 kommentarer

  1. Sverker

    Jasså du Ulf du tycker det är en förmån att lyssna på mannen i den bruna kostymen, en förlorare!

    Djurgården förlorade SM finalen igår, i vid valet i höst så förlorar alliansen regeringsmakten, tack och lov.

    Då är det slut på den omvända Robin Hood politiken att ”ta från de fattiga och ge till de rika” vilket driver grupperna ungdomar, sjuka, arbetslösa och pensionärer till socialkontoren för försörjningsstöd.

    Högerpolitiken är på väg ut i allt fler länder på grund av att den inte ”håller” i demokratiskt land!

  2. Ulf Grape

    Svar till Sverker (2010-04-25 10:13)
    Sverker,
    du var uppenbart inte på Idunteatern igår. Fredrik hade en BLÅ kostym.
    Läs på innan du kommer med ”sanningar”. Att socialkontoren har fler kunder nu beror helt och hållet på lågkonjunkturen. Innan den slog till hade färre behov av socialtjänsten än när sossarna regerade.

  3. Sverker

    På bilderna ser det ut som en brun kostym!

    Du är nog en av de få som tror på det din ledare och ”hästsvansen” Borg säger att det hela skulle bero på ”lågkonjukturen”, sanning är enligt all forskning är att det beror på er ”utsugning” av de som har det svårt!

    Traditionell högerpolitik – ”ta från de fattiga och ge till dom son redan har”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.