Ulf Grape

Berör Förbifart Stockholm oss här i norr?

 

I förra veckan backade sossarna i Stockholm om den blocköverskridande uppgörelsen att starta bygget av Förbifart Stockholm. Ett projekt som leder E4:an i en tunnel förbi Stockholm istället för som idag, gå rakt genom stan. Frågan man kan ställa sig om vi här i norr behöver bry oss om detta? Stockholm ligger ju 65 mil söder om länsgränsen. Jag skulle vilja svara ja på den frågan. Av två skäl; samhällsekonomi och politik. Sossarnas uppgörelse med vänstern och miljöpartiet innebär att man gör som vanligt i vänsterkartellen, man skjuter på beslutet långt in i nästa mandatperiod och hoppas på att väljarna har kort minne. Den här gången ska man ha en lokal folkomröstning 2012. Den politiska strategi som vänsterkartellen använder sig av är att lova guld och gröna skogar inför höstens val. Allt kommer bli bättre bara de får regera. Sedan tänker man begrava allt som man inte är överens om i långa utredningar som ska leverera sina svar en bra bit in i nästa mandatperiod. På så sätt tror man sig kunna lura till sig en majoritet av svenska folket. Att luras, det är precis vad de gör. Man tänker inte prata om allt man inte är överens om, utan bara att de långa utredningarna kommer att lösa alla knutar.
Samhällsekonomiskt innebär uppgörelsen i vänsterkartellen att man säljer ut förutsättningarna för ett bra företagsklimat och goda förutsättningar för landets företagare och entreprenörer. Och det kommer även att drabba Västerbotten! Hela Sverige förlorar på att Stockholm inte kan lösa den trafikinfarkt som länge varit ett faktum. Smidigare trafiklösningar genom huvudstaden är bra för hela Sveriges tillväxt, handel och affärsmöjligheter.
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. CNN

    Norrland. 10% av befolkningen. 60% av ytan. 5% av nationella trafikplanen. Berör det dig?

    Berör Norrbotniabanan oss här i Norr? Berör den dig?

    Hur skulle inte ett trejde och fjärde spår underlätta om lastbilskaravanerna minskar med hälften?

    Axen-Olin minns säkert dessa stickspår som Nordin nu säkert snickrar på varje kväll i sin tankesmedja.
    Berör det dig?

  2. Krister Klermalm

    Förbifart Stockholm ska du dela upp frågan i två olika aspekter med den. Det ena är löser den verkligen kommunikativa situationen för pendlarna. Det andra är gäller tunneln för dem som ska passera Stockholm. Två andra delar kan tas in på båda delarna är – om det ger effekter för dig som pendlare eller/och för näringslivet.
    Tunneln kommer inte att lösa behovet med kollektivtrafiken för den privata delen. Där berör Förbifart Stockholm inte oss Västerbottningar.
    Däremot kan det lösa en viss del för näringslivet av behovet med förbifarten i kortare sträckor. Där beörs oss inte. Versa – Nej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.