Ulf Grape

Pressmeddelande: Rödgröna splittrade i var tredje omröstning

Rödgröna splittrade i var tredje votering

 

Riksdagens Utredningstjänst (RUT) har på uppdrag av en grupp moderata riksdagsledamöter undersökt hur ofta något oppositionsparti röstat med Alliansen. Bara under innevarande riksmöte har så skett vid 141 av 383 huvudvoteringar. Vid mer än var tredje votering är oppositionen alltså splittrad och i vilken omfattning de är benägna att rösta med våra förslag varierar kraftigt från parti till parti säger Ulf Grape, moderat riksdagsledamot från Västerbotten.

– Socialdemokraterna är enligt undersökningen mest benägna att rösta med Alliansen och har gjort det ensamt vid 54 av totalt 101 tillfällen enligt undersökningen från RUT, säger Ulf Grape och berättar vidare att motsvarande siffra för miljöpartiet är 36 gånger. S tillsammans med MP har röstat med de borgerliga 38 gånger, men S och V har samfällt endast röstat med majoriteten 2 gånger. V och MP har röstat med de borgerliga 4 gånger men då utan att ha haft stöd från S. Ingen gång under detta riksmöte har vänsterpartiet röstat med de borgerliga utan att ha haft ett ytterligare oppositionsparti med sig, tillägger Grape.

Om undersökningens utfall säger Ulf Grape att han blev överraskad över hur stor splittringen inom oppositionen faktiskt är.

– Vi hade kanske förväntat oss att de under ett valår skulle vara mer benägna att hålla en gemensam linje i kammaren, men det står istället klart att den rödgröna splittring vi ofta får läsa om i media faktiskt når hela vägen in i Riksdagen, avslutar Grape.

Undersökningen från Riksdagens Utredningstjänst bifogas som ett PDF-dokument.

uploads/252/files/0854en1.pdf

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Lisbet Olofsson

    Jag har kört min nybesiktade och godkända bruksbil över ett av Umeå kommuns farthinder. Jag har bild på bilens skador, på farthindret och hur hög min bruksbil är. Har även bilder på skadorna som uppkommit och som blir värre när jag kör med bilen.

    Det är så självklart att jag fått skador på bilen men detta vill inte tjänstemannen på Umeå kommun
    kännas vid.
    Om de hade viljan, är seviceminded så skulle de HJÄLPA mig att skriva min anmälan så jag får ersättning. Det här är den stora skillnaden på att driva företag och jobba som anställd.
    Ska det verkligen gå till så hä? Se inlägg hos mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.