Ulf Grape

Vilka förband tänker vänsterkartellen lägga ner?

Vänsterkartellen vill skära ner på försvaret med två miljarder kronor årligen. Som vanligt är försvaret av Sverige en post i budgeten som sossarna och de andra använder som budgetregulator, och just två miljarder är en nivå som Göran Persson också la sig på. Någon djupare analys bakom just den siffran finns inte. Då, på GP’s tid, ledde det till att 60 förband las ner och flera viktiga materielprojekt fick stryka på foten. Så frågan är: vilka förband och vilka materielprojekt kommer nu att läggas ner om vänsterkartellen kommer till makten i höst? Jägarbataljonen i Arvidsjaur, FOI i Umeå, eller F21 i Luleå? Den frågan duckar de naturligtvis inför men deras politik kommer otvetydigt att innebära minskad försvarsförmåga av Sverige. Och det i ett läge där alla säkerhetspolitiska analyser indikerar att vi borde göra precis tvärt om. Snacka om att sälja ut Sverige bara för att komma till makten!

 
Vi har ju beslutat att låta värnplikten vila från och med i övermorgon och att rekrytering till försvaret ska ske på frivillig basis. Det är en välkommen förändring både från Försvarsmakten men också från alla de män OCH kvinnor som är intresserade av en karriär som militär. I och med beslutet avskaffas också den sista lagstadgade negativa särbehandlingen av kvinnor i svensk lag. Nu blir det lämplighet och intresse som styr vem som får möjlighet att tjänstgöra i försvaret, inte kön. Och intresset finns, ungefär 40,000 i varje årskull är intresserade av att genomföra en militär grundutbildning. Försvarsmakten behöver ungefär 4,000 varje år, så det kommer att vara de som är bäst lämpade och bäst motiverade som rekryteras till försvaret. Det ökar både effektiviteten och kvalitén i utbildningen. Dessutom blir det billigare eftersom värnpliktsförband inte kunnat användas utan att regeringen beslutat om allmän mobilisering. Det har i praktiken inneburit att vi haft två olika försvarsmakter, en för att försvara Sverige och en för att hjälpa till i internationella konflikter. Och när de förband som tjänstgjort utomlands kommit hem har de upplösts. De förband som är mest professionella, mest samtränade, bäst utrustade och bäst utbildade har vi helt sonika hittills låtit gå ut genom grindarna. Nu blir det tack och lov ändring på det.
 
Men detta är vänsterkartellen naturligtvis emot. Så emot att man tänker riva upp beslutet om man kommer till makten. De vill istället inte bara återinföra allmän värnplikt utan också se till att alla 18-åringar mönstrar som på den gamla goda tiden.  Förutom att vi slänger pengar i sjön med att hålla två separata försvarsmakter igång samtidigt, så vill de tvinga 130,000 unga män och kvinnor att mönstra för att sedan erbjuda 4,000 en plats för fortsatt utbildning. Prislapp: minst 3 miljarder extra per år, jämfört med det system som nu införs. Lägg därtill deras besparingskrav på 2 miljarder per år och vi har en Försvarsmakt som inte kan fullgöra sina uppgifter.  
 
Med Alliansen stärks Sveriges försvarsförmåga rejält med ett insatsförsvar som är rätt utbildade och rätt utrustade. Vänsterkartellens försvarspolitik är en salig blandning av värnpliktsnostalgi, villfarelser och gammalt invasionsförsvar. Rostigt och utan en seriös finansiering.
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.