Ulf Grape

Ministerbesök i länet

Moderaternas kampanjbuss rullade genom länet idag med stopp i Skellefteå och Umeå för kampanjande och företagsbesök. Med på bussen finns Migrationsminister Tobias Billström och Handelsminister Ewa Björling. Jag hade nöjet att följa handelsministern till besök hos hisstillverkaren Alimak Hek i Skellefteå.

Efter en föredömligt effektiv företagspresentation av VD Rolf Persson blev det en tur i fabriken. AlimakHek har drabbats hårt av lågkonjunkturen och har tvingats halvera sin personalstyrka. Men nu ser de tydliga tecken på att orderingången ökar.

På vägen ut från fabriken gick vi förbi anslagstavlan med bl.a. följande budskap.

Återigen ett exempel på fackets märkliga ställningstagande. De jobbar aktivt för att deras medlemmar ska få höjd skatt och mindre i plånboken, för det blir resultatet om vänsterkartellen vinner valet.

Handelsministern gjorde en liten kupp med repliken "1-1"

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. JonasE

    Ja vad blir konsekvensen om de Röd-Gröna vinner valet, jo visst det bli högre skatt för de flesta, men då talar vi om ett par hundralappar/månad.
    För detta så får man en kraftigt ökad trygghet vid sjukdom och arbetslöshet..Du vet, den som sådana som NI håller på att förstöra!.
    Ni patar om att sänka skatten!, men samtidigt behålla välfärden!, – jo det låter ju bra!
    Men någonstans måste ju dessa två oundvikligen kollidera, efterssom välfärd kostar pengar, och de som blivit drabbade av Alliansens utförsäkringslinje vet ju hur den kollisionen ser ut.

    Byt regering är en bra slogan för facket!

  2. Ulf Grape

    Svar till JonasE (2010-08-17 10:50)
    Facket borde ägna sig åt sina medlemmars bästa och inte aktivt jobba för att medlemmarna ska få det sämre. Ena dagen går man ut i strejk för högre bruttolön och förtränger att man fått en hel månadslön netto extra per år. Andra dagen går man i sossarnas ledband och jobbar för att deras medlemmar ska få HÖGRE skatt. Lägg sedan till att 45% av deras medlemmar inte är sossar så blir deras koppling till politiken än mer förbryllande. Släpp facket fritt!

  3. JonasE

    Ett regeringsskifte är för medlemarnas bästa.
    Den där hela måndslönen äts till stor del upp av alla höjda avgifter, och borttagna avdrag som ni ifört.
    Du kan knappast kalla det för att aktivt jobba för att medlemmarna skall få det sämre, när det är medlemmarna som verkligen behöver anständiga trygghetssystem, vettig nivå på A-kasseavgiften, och för det så får man leta en annan regering än Alliansen!, för det är ju dom Röd-Gröna som vill ha en förbättring av trygghetssystemen, till skillnad från Alliansen som sitter nöjd, trots alla uppenbara problem!.

    REGERINGSSKIFTE nästa!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.