Ulf Grape

Hur tänkte vänsterpartiet nu?

Såg en valaffisch från vänsterpartiet där det står att 2010 års Robin Hood är en kvinna. Kvinna kan hon säkert vara men hon kan ju omöjligen komma från vänsterpartiet.

Robin Hood blev förbannad på Johan I av England för att hans höga skattetryck gjorde att folket levde i nöd och armod. Därför tog han saken i egna händer och alla kommer väl ihåg Broder Tuck när han säger "tacka Gud för skatteåterbäringen!"

Alliansregeringen har sänkt skattetrycket för vanligt folk under mandatperioden. Vänsterns och hela vänsterkartellens uttalade mål är att höja skattetrycket för vanligt folk, så även i nästa mandatperiod kommer Robin Hood från Alliansen, kanske rent av från Moderaterna.

 

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Micke

    Han va knappast Moderat, han tog ju från de rika och gav till de fattiga.Han skapade heller inte de höga skatterna;)

    Enda som möjligen skulle kunna va likhet med Moderaterna skulle väl vara att han inte heller va verklighetsförankrad;)

    Sverige och skall ha en bättre välfärd varför skatter behövs och ibland höga. Men hade inte de blåa Inkl nya sossarna fått haft så mycket makt hade skatten för länge sen vart mycket lägre. V kämpar utifrån va ni ställt till det och har inställningen, ta från de rika, ge till de fattiga. Slut och gnäll på lite skoj på valaffisher och gör ngt nyttigt ist.

  2. Gertrud

    Härligt med klassiskt manlig tillrättavisning – de vanliga moderatgubbe fasoner,på min ära. När du inte kan härska över kvinnan/Vänsterpartiet så måste du förlöjliga/förminska henne/partiet. Kan man härskartekniker så genomskådar man dig direkt. Jag tror att du lider av att Vänsterpartiet talar till vanligt folk och att de flesta tilltalas av det. Moderaternas ”formspråk” är opersonligt och kallt – vilket ni förmodligen förbannar er över, eftersom ni måste göra er lustiga på andras bekostnad. Ang. Robin Hood- kungen fyllde sin rikedom genom att ta av folket ,såsom M politik gynnar dagens rika.

  3. Dennis

    Skulle vara intressant om någon orkade räkna ut vilket skattetryck den förra (s) regeringen ålade låginkomsttagarna att betala i skattetryck och den som låginkomsttagarna betalar idag under alliansen.

  4. Ulf Grape

    Svar till Gertrud (2010-08-20 16:02)
    Jag har lite svårt att vara annat än man. Om det exkluderar mig från att kommentera kvinnliga inlägg blir det lite svårt för mig. Även om det varit en manlig vänsterpartist som tyckt att han var Robin Hood hade jag kommenterat den tankevurpa som det uppenbarligen är; vänstern vill höja skatterna, Robin gjorde något åt höga skatter, vilket Alliansen också gör.

  5. Ulf Grape

    Svar till Micke (2010-08-20 12:36)
    Moderaterna har inte höjt skatterna under de 4 år de haft regeringsinnehavet tillsammans med Alliansen. Vi sänker skatterna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.