Ulf Grape

Rödgrön försvarsröra

De rödgröna presenterade idag sin regeringsplattform som ska vara underlaget för deras gemensamma politik de kommande fyra åren om de vinner valet. 18 sidor tunt. På försvarsområdet är som bekant deras oenighet närmast total och det är nog därför som det bara står några få rader om utrikes- och försvarspolitiken. Också ett sätt att mörka för väljarna vad som komma skall. Men nu tycker de tillsammans att citat: "EU är en central utrikespolitisk arena som ger möjlighet att agera tillsammans med andra".  Det har vi gjort ett tag nu och vi har t.ex. sen tidigare bestämt att Sverige ska leda EU’s snabbinsatsstyrka nästa år. Det beslutet kommer har de rödgröna lovat att riva upp och det innebär att två månader innan Sverige ska ta över ansvaret så bangar vi ur. Vi lämnar åt resten av EU att lösa det problemet, snacka om en bra start för en rödgrön regering i EU sammanhang.

Sedan har man lovat att spara 2 miljarder var per år men de berättar inte vad och var det ska sparas. Inte heller hur man ska lösa Försvarets personalförsörjning.

Mitt måtto är att politik ska skapa förutsättningar och att politiker inte ska detalstyra. De rödgrönas försvarsöverenskommelse skapar allt annat än förutsättningar för Försvaret, den skapar hellre kaos.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.