En kort, lättläst sammanfattning om tillståndet för människan

Problemet:

Genom syndafallet där människan valde fel väg, sin egen väg, bort från Gud så uppstod ett oöverstigligt gap mellan människan och Gud. Därför ser världen ut som den gör idag och därför mår så många dåligt.

 

Situationen:

Allt här efter har människan försökt att fylla gapet mellan sig och Gud, och möta sin inneboende gudslängtan med diverse saker som tex. meditation, sex, droger, terapi, shopping, olika religioner osv. Vi lever i en fallen, självisk och härjad värld där avsaknaden av Gud är påtaglig.

 

Lösningen:

Gud själv har sträckt ut sin hand till oss då han sände sin son, Jesus Kristus, till världen Joh 3:17 Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. På korset så utplånade Jesus gapet som finns mellan människan och Gud, eller som det står i Galaterbrevet 3:13 Kristus friköpte oss från lagens förbannelse, när han blev en förbannelse i vårt ställe.

 

2 kommentarer

  1. Stefan Rådström

    Syndafallet är väl inte en verklig händelse? Berättelsen har väl heller högst sannolikt ingenting med människans ursprung att göra, utan snarare med en mytologisk kung från det urgamla Sumerska riket, vilket den Bibelvetenskapliga evidensen tyder på enligt Bibelforskaren Dr. Francesca Stavrakopoulou.

    Det är i så fall mycket mera sannolikt att det är uppkomsten av en auktoritär, dogmatisk, kvinnofientlig och intolerant religion i detta område som bär ansvaret för många av de problem vi ser idag. Lösningen finns således knappast i mera religion.

    • Vilhelmina Missionsförsamling (inläggsförfattare)

      Hej Stefan!
      Jo, jag tror att syndafallet ÄR en verklig händelse. Jag tycker dessutom att hela världen runt omkring vittnar om precis detta, om jag läser Svd en vanlig dag så stärks Bibelns beskrivning av tillståndet i världen.
      Den bild som du har av Kristna och dess samfund är ytterst beklaglig! För mig känns det väldigt främmande att vara auktoritär, dogmatisk, kvinnofientlig och intolerant gentemot omgivningen, och min upplevelse är inte heller att det är kutym för övrig svensk kristenhet. I kyrkohistorien finns mycket att önska, men att applicera något som sker i ”religionens” namn på andefyllda kristna känns främmande. Betänk att Sverige exempelvis i omvärlden betraktas som ”kristet”, detta trots att bara några procent är bekännande kristna i Sverige ..

      Jag ger dig ett Bibelord från 1 Johannes brev 4: 7-21
      ”Mina älskade, låt oss älska varandra, ty kärleken är av Gud, och var och en som älskar är född av Gud och känner Gud.
      Den som inte älskar har inte lärt känna Gud, ty Gud är kärlek.
      Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom.
      Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder.
      Mina älskade, om Gud älskade oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra.
      Ingen har någonsin sett Gud. Om vi älskar varandra förblir Gud i oss, och hans kärlek har nått sitt mål i oss.
      Vi vet att vi förblir i honom och han i oss, därför att han har gett oss av sin Ande.
      Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare Den som bekänner att Jesus är Guds Son, i honom förblir Gud och han själv förblir i Gud.
      Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den.
      Gud är kärlek och den som förblir i kärleken förblir i Gud, och Gud förblir i honom.
      I detta har kärleken nått sitt mål hos oss: att vi är frimodiga på domens dag.
      Ty sådan han är, sådana är också vi i den här världen. Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan.
      Rädslan hör ju samman med straff, och den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken.
      Vi älskar därför att han först har älskat oss.
      Om någon säger att han älskar Gud och hatar sin broder, så är han en lögnare. Ty den som inte älskar sin broder som han har sett, kan inte älska Gud som han inte har sett.
      Och detta är det bud som vi har från honom, att den som älskar Gud också skall älska sin broder ”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.