Gör folket till lärjungar

I Nya testamentet talar Jesus om att man ska gå ut och göra folk till lärjungar. Hur fungerar det i modern tid? I Christ For People har vi haft en liten tältbas vid Kulturnatta, Brännbollsyran och Nolia. Mycket folk passerade och en och annan stannade och hade lite frågor eller bara vilade benen. Det är viktigt att synas för syns man inte så finns man inte.

Själv var jag med på Nolia och faktum är att efter Nolia så har folk kommit fram till mig bl.a på gymmet och undrat om jag är kristen. Jag har givetvis frågat varför de undrar detta och har då fått till svar att de såg en på Nolia men tordes inte komma fram. På gymmet kommer de fram för det är för dem en trygg och välbekant miljö.

1146654_672450756115931_1421919577_n

What would Jesus do? Om Jesus rent fysiskt skulle dyka upp nu så skulle han knappast gömma sig i en kyrkolokal eller sitta hemma och uggla. Nej då han skulle bege sig ut där folket finns. Han skulle möta folket på deras arena. Det här var det första jag märkte att Christ for People hade på agendan d.v.s ut bland folket. Man kan inte sitta i en kyrka på söndagar och tro att folk bara ska dyka upp. Detta kan ske i ett senare läge då man träffat folk på deras naturliga arenor. Att vara kristen handlar inte om antalet kyrkobesök.

Etiketter: , , , ,

34 kommentarer

  1. Daniel

    Hej, tänkte bara informera dig om att det inte finns nån ”gud”. Så nu vet du det, och kan gå vidare med ditt liv och leva vettigt istället för att försöka sprida medeltida irr-läror. Varsågod 🙂

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Varje människa får ha sin tro, teori eller vad du vill kalla detta. Självklart accepterar jag din åsikt. Intressant att du tydligen läser bloggen då du ”vet” att det inte finns någon Gud. Ha en bra dag.

    • Gisela Nestander

      Hej Daniel!
      Är inte ute för att diskutera, men tror ärligt att du inte är införsatt i den andliga dimensionen. Om du med din mun, ärligt från ditt hjärta bjuder in Jesus i ditt liv kommer du få känna något du aldrig känt förut. Vet inte om du vågar detta?
      Säger inte det här för att provocera din kommentar, utan för att så många har fått fel föreställning om den kristna tron och Jesus. Skulle så gärna vilja att du får uppleva att tron på Jesus är lika verklig som att du och jag finns!

    • Per-Åke Nilsson

      Daniel!
      Du verkar tvärsäker på din sak och vad menar du när du säger leva vettigt istället? Jag känner inte bloggförfattaren men jag tror med bestämdhet att han lever vettigt. Enligt presentationen har han familj och verkar vara sportintresserad. En ganska normal person med andra ord.
      Tycker livet med Jesus är fantastiskt och det är så mycket han gjort för dels mig och min omgivning.

    • Stefan Bergman

      Du ”Daniel”(antar att du inte heter så)! Du verkar ha fördomar mot kristna och kommer med påhopp som du inte har något belägg för? Skulle du vara så mycket bättre som sitter vid ett tangentbord och känner bitterhet mot kristna. Skulle vara på sin plats att du sätter dig in i kristen tro. Har du överhuvudtaget läst något i bibeln? Hur tror du allt skapats? Vad tror du på själv?

  2. Micke

    Jesus är vägen, sanningen och livet. Det är många som tyckt som Daniel för att sedan ta emot honom dvs Jesus vår frälsare.

  3. Patrik A

    Folk som tror att någon gått på vatten och väcker upp döda, hur är det fatt egentligen. Folk som lägger händer på sjuka och påstås bota dom?!?!?! Är ni från vettet?! Ni är lurade hela hopen.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Uppskattar att du har en åsikt. Om Jesus är Guds son så är inget omöjligt. Det är inte människorna som lägger händerna på folk som botar, det är Jesus! Tror du borde läsa bibeln för att förstå och då Nya testamentet. Om du sedan tror det bara är en saga så är det ditt beslut. Ha en bra dag.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Sekter och pedofili är ingenting att se upp till och det gör jag inte heller. Det som hände i Knutby tar jag också avstånd från. Många tror att kristna församlingar är en sekt. En sekt är ju någonting slutet och det är då det minsta man kan säga om den församling jag tillhör. Vill inte provocera dig men välkommen på ett besök och bilda dig egen uppfattning. Svar på din fråga: Nej det du nämner är inget att se upp till.

  4. Gustav

    Vill berömma Christ for people på Ersboda. Ni gör ett fantastiskt arbete. Bättre ungdomarna går dit än hänger på stan.Ni har mitt fulla stöd.

  5. Jeanette Nilsson

    Viktigt att kristna är ute på fältet. Tyvärr så har kritikerna en förmåga att läsa och kritisera religion fast de säger att de inte tror på det. Trevligt med en blogg om kristen tro och skrivet på ett enkelt sätt.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag accepterar din åsikt men det är intressant att du läser denna blogg. Ha en bra dag!

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Om du menar jakt så är det väl inget fel med det för min del. Det finns säkert kristna som inte tycker om det. Jag jagar inte själv men tar gärna emot älgkött.

  6. Legolas

    Har varit på Umeå Bibelcenter en gång och då sålde de en massa böcker hit och dit, rena varuhuset. Verkar vara bra affärer må jag säga. Sätter aldrig min fot på sådant ställe.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Är väl upp till var och en att köpa. Tänk när folk går på rockkonsert då säljs det ju också saker som hör till rockgruppen. På hockeymatcher säljs tröjor, matchprogram ja allt möjligt. Om man går i en kyrka är det inte så konstigt att det säljs böcker kring kristen tro. Jag tror inte det är direkt någon vinst för kyrkorna det är ett en variant av att sprida evangeliet. Du behöver inte alls sätta din fot på ett sådant ställe. Hoppas du får en bra kväll.

  7. Daniel

    Ingen av er ”kristna” som svarat mig kan bevisa att gud finns. Ergo finns han inte. Att ni har nåt slags psykisk skada ska inte drabba andra. Tills ni kan bevisa att han finns så måste man förutsätta att det inte finns nån gud.

    Så, istället för att ta på er bojor och sänka ner medvetandet i en förlegad och irrelevant religion vars huvudsakliga syfte skapades för 1000 år sen för att kontrollera bönder borde ni vara tacksamma för att jag befriat er! Ni är nu fria att leva normala, sunda liv där ni inte behöver lyda en bok!

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Kul du läser bloggen och verkar ha åsikter i kristen tro. Du har din övertygelse och jag har min. Är det inte fantastiskt att vi är utrustade med en fri vilja? Vi får välja att tro eller inte tro. Jag känner inte att jag sitter fast i några bojor som du nämner och det där är tyvärr en syn som många har än idag. Som kristen har du en fri vilja att göra dina val. Vi står inför val hela tiden och ibland blir det rätt och ibland blir det fel. Att Gud finns? Svar ja. Jag är lika övertygad att det är så som att du tycker motsatsen. Jag accepterar dina åsikter. Man kan inte se det nya testamentet via gamla testamentets ögon. Ha en bra dag!

      • Daniel

        Att du känner så är bara ett tecken på den hjärntvätt som du genomgått. Du sökte efter nåt, sen började du tro på nåt som inte existerar. Hoppas du vaknar ur din illusion.

        • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

          Lite lustigt att du verkar engagera dig i min och andras tro. Att jag skulle vara hjärntvättad tror jag nog inte. Det verkar som om Ni själv verkligen söker efter något eftersom Ni är inne och läser på min blogg. Jag uppskattar att du läser.Jag accepterar andras åsikter och jag hoppas även Ni gör det. Ha en bra afton.

        • Stefan Bergman

          Hjärntvätt? Psykisk skada? Är det så du tror så fort någon inte tror som dig? Vari denna bitterhet? Kan du bevisa att Jesus inte finns eller att han inte dog på korset för din och min skull?

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      En person som vill följa Jesus. Från början var de 12 men nu är det betydligt fler och fler blir det!

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Om du läser i nya testamentet så säger Jesus att vi ska gå ut och göra alla till lärjungar. Vi är på god väg för de var bara tolv från början men betydligt fler idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.