När Gud visar vägen

Hösten 2011 så beslutade vi oss för att flytta till Umeå. Min fru hade fast jobb i stan och pendlingen tog mycket kraft. Våran 17 åring skulle börja gymnasiet hösten 2012 och hade bestämt sig för att gå i Umeå. Jag fick nu finna mig i att haka på tåget och lämna det trygga Robertsfors och flytta med till storstan.

I november så tittade vi på skoj på ett radhuslägenhet på Ersboda. Här ville vi bo men vi kunde ju inte flytta förrän mot sommaren. Trisst på sådant fint boende men det går väl fler tåg? Mäklaren ringde efter en vecka och sa att vi fick köpa det men vi tackade nej för vi kunde inte köpa det på direkten. Jag jobbade i Robertsfors och pojken hade skola kvar. Då kändes det stressigt och oroligt inombords men…Jag bad till vår herre om en lösning i detta kaos och vad händer?

En vecka senare ringde mäklaren och sa att om vi betalade lite till så skulle vi få flytta in 1:a maj!!!!! Vi tvekade inte och bestämde oss för att ta det förslaget.

SONY DSC

Vår grabb skulle som sagt börja gymnasiet i Umeå. Det visade sig att busshållplatsen låg 100 meter från våran dörr och att den bussen gick ända fram till skolan Han behövde inte ens byta!!!!!!

Nu var jag lite konfunderad över om jag skulle pendla från Umeå till Robertsfors för att arbeta. Aldrig i livet men hade jag något val? Jag hade vid flera tillfällen bett Gud om en lösning och………..

Jag blev uppringd i April om ett jobb som skulle vara till augusti ut! Gud svarade på bön!

I samma veva undrade jag om församlingslivet i Umeå. Jag talade med pastor Roland Pettersson, tidigare bosatt i Robertsfors men numera verksam i Skellefteå, som sa att det är ett rikt församlingsliv i Umeå. Han berättade att på Ersboda fanns en församlingsplantering som gick under namnet Christ for People. Rolle kände till denna enhet och trodde det skulle kunna passa oss.  Det visade sedan att denna församlingsenhet höll till 500 meter från vårat nya hem!!!!!!!! Var det en slump? Nej det tror jag inte.

Jag hade skickat ett mail till en av pastorerna som svarade vänligt och berättade lite kortfattat om församlingsenheten. Samma helg vi flyttade till Umeå skulle det vara möten med predikanten  Desta Hergot. När jag satte min fot i lokalen kändes det som att jag kommit hem!!!!!!!!!!! Jag mötte så mycket vänliga människor och vet att jag i flera av dem fått vänner för livet och dit jag kan vända mig när saker känns tungt.

Från november 2011 och ett halvår fram skedde det så många av varandra oberoende saker som INTE var av slumpaktig karaktär. Gud hör bön!

3 kommentarer

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Du tror på slumpen? Jag tror det var Gud som ställde alla bitar på plats. Det glädjer mig att du läser bloggen. Jag har flera andra historier att berätta där Gud gripit in. Ha en bra dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.