Christ For People

default

Fick en fråga vad jag tillhör för religiöst samfund. Jag är med i Christ for People som håller till på Ersboda. Vi flyttade till Ersboda från Robertsfors för nästan två år sedan och jag kände direkt att denna församling är det jag vill vara med i. Församlingen är mycket utåtriktad med en massa aktiviteter där vi syns och möter människor. Vi har varit med på Kulturnatta, Brännbollsyran och Nolia. Eftersom vi inte är en egen församling så är det lite svårt att säga hur många medlemmar CFP är, vi går ju under Pingstkyrkan än så länge. Men jag satt och diskuterade detta hemma hos en av pastorerna och han säger att det är ca 100 som regelbundet är med i det CFP gör och att det är 170 personer som får och vill ha SMS när det är gudstjänster mm.

Vårt mål är att plantera/föda en församlingsenhet till Umeå pingstförsamling på Ersboda, ett invandrartätt bostadsområde i utkanten av Umeå.

Vi har en egen liten lokal i Ersboda Folkets Hus men då vi har festgudstjänster varannan söndag så är vi i den stora salen i Folkets Hus.  Det är många nya ansikten på dessa festgudstjänster och en del tillhör andra församlingar medan andra är nyfikna på vad som händer. Alla är välkommen.

 Vision:

Vi vill vara en kyrka som passar både för vana och ovana kyrkobesökare, oavsett kön, ålder och etnisk bakgrund. Vi tror på ett jämställt människovärde, oberoende folkslag eller land, om du är fattig eller rik, man eller kvinna. Alla har vi lika värde!!! Vi tror på ett friskt samhälle där droger, kriminalitet och våld inte dominerar.  Vi vill främja att människor ska kunna mötas över alla olika gränser i Ersboda. Vi ser stora behov när det gäller mötet mellan gammal och ung, svensken och invandraren, föräldrar och barn. Vi tror att rädslan mellan olika kulturer och olika synsätt, osv. kan bygga murar mellan människor. I stället vill vi främja öppenhet och förståelse.

Vad vi tror på:

 Vi tror på Gud Fadern och på Hans enfödde son Jesus Kristus, fullt människa och fullt Gud, korsfäst, död och begraven, på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda, uppstigen till himmelen, en dag igenkommande till att döma levande och döda. Vi tror på den Helige Anden, Livets och Sanningen Ande. Vi tror på syndernas förlåtelse, de dödas uppståndelse och ett evigt liv.

 Program:

 Festgudstjänst varannan söndag kl 14 (udda veckor)

 – Fika, mingel, predikan, lovsång & förbön m.m.

 – Happy Kids – barnverksamhet för barn 4-10 år (kl 15)

Varannan lördag jämna veckor är det ungdomskväll i våran lokal. Där träffas tonåringar och de grillar, dansar och har skoj.

Vill du veta mer så gå in på våran Facebooksida genom att klicka här!

1146654_672450756115931_1421919577_n

10 kommentarer

  1. Daniel Nyström

    Jag noterar med sorg att vi med en annan sexualitet eller könsidentitet än heterosexuella finns med i CFP:s vision. Hur ser din församling på HBTQ-personer, vår plats i samhället och möjlighet att leva ut vår kärlek och identitet?

  2. Daniel Nyström

    Jag noterar med sorg att vi med en annan sexualitet eller könsidentitet än den heterosexuella inte finns med i CFP:s vision. Hur ser din församling på HBTQ-personer, vår plats i samhället och möjlighet att leva ut vår kärlek och identitet?

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Du är välkommen dit exempelvis nästa lördag kväll då vi har besök av norska predikanter. Lö kl 19 och sön kl 14. Du får gratis fika jag lovar.

      • Daniel Nyström

        Tack för inbjudan! Kan tyvärr inte då eftersom det är Umeå Pride och jag ska delta i evenemangen, diskussioner och annat.

        Inbjudan var inte riktigt svar på min fråga. Hur ser församlingen på min sexualitet och hur ser församlingen på min rätt att leva ut den? Anser ni att det är en synd och i strid mot Gud? Vad menar ni i sådana fall är konsekvensen av att en homosexuell man som jag lever ut min kärlek till en annan man?

        • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

          Du vet ju vad jag tycker och för att få svar på vad andra tycker så vore det enklast om du disskuterar detta med dem. Jag är ingen pastor men om du har möjlighet så ta diskussionen med någon av pastorerna. Eftersom du fått en inbjudan så kan du ju räkna ut att du är välkommen. Nä nu är det dags att göra något nyttigare än att sitta vid tangentbordet. Gymmet väntar och sedan jobb!

  3. Kristina

    Det är trevliga möten och trevliga människor på mötena. Går dit ibland men vanligtvis är jag på Pingst i stan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.