Jag hoppar av

Jag har bestämmt mig. Jag kommer inte vara med i Socialdemokraterna mer. Man accepterar tydligen inte mina åsikter och då väljer jag att inte vara med där längre. Tråkigt när man läser följande i på deras hemsida angående religion.

”En av våra grundläggande fri- och rättigheter är religionsfriheten. Religionen är viktig för många människor och för oss socialdemokrater är det självklart att alla människor måste ha rätt att få utöva sin religion. Tillsammans bär de olika trossamfunden ett ansvar för att skapa respekt för olika trosuppfattningar, att värna demokratin och alla människors lika värde”.

Men detta stämmer inte då man fått mail om att det rimmar illa frireligiös och sosse. Har inte ens fått förklaring av vederbörande. Jag har mailat flera högt uppsatta socialdemokrater men ingen svarar. Detta tolkar jag som att de står bakom det mail jag fick i lördags.

Observera att Socialdemokraterna i Robertsfors har jag inget som helst negativt att säga om. Jag hoppas Patrik Nilsson kommer att få fortsatt förtroende efter nästa val.

4036065469Tyvärr Stefan, min röst får Ni inte!

 

 

11 kommentarer

  1. Jakob

    Man brukar märka ganska snabbt hur vridna religiösa kan vara, tyvärr.
    Ingen idé heller att föra en vettig, grundig och vetenskaplig debatt.
    Du tror, jag vet

  2. Betraktaren X

    Inte för att jag har några som helst åsikter över om du borde vara med i sossarna eller inte, men jag tänker att även om det finns en eller annan i partiet som inte gillar/har missförstått det du tycker/skriver om så kanske det inte borde vara skäl nog att lämna partiet. Det skulle ju kunna vara så att den eller dessa personer är i kraftig minoritet. I en så stor ”förening” som S är kommer det alltid att finnas folk som inte gillar folk som uttrycker sig på det ena eller andra sättet.

  3. Glad gay

    Mattis vad har du egentligen för människosyn det är helt obegripligt hur du låter. Jag är gay men vad vet du om gayrörelsen överhuvudtaget?

  4. Broder

    Jag råkar vara en av Berras bröder. Att han är kristen är hans ensak och det är märkligt att socialdemokraterna har sådan kristofobi eller vad det kallas. Jag är själv ateist men han får väl tro och tycka vad han vill och utan att folk ska försöka tysta honom.

  5. glad gay

    Mattis: Snacka om att du har en massa fördomar mot gayrörelsen. Du borde skämmas men jag tänker inte kommentera mera. Du tycker väl att vi inte ens få vara med i kyrkan?

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag känner signaturen Mattis mycket väl och jag tror inte han har någon bokstavskombination. Om han nu skulle haft det så är det inte rätt att klanka på folk med handikap. Nu har det i efterhand visat sig att det inte alls är någon jag känner utan någon som velat göra sig lustig på de kristnas bekostnad.

  6. Daniel Nyström

    Ett problem i detta måste ju vara den sista meningen i det du citerar från socialdemokraternas programförklaring på religionsområdet: ”Tillsammans bär de olika trossamfunden ett ansvar för att skapa respekt för olika trosuppfattningar, att värna demokratin och alla människors lika värde.” Det var som en av dina församlingsvänner gav mig var fruktansvärt kränkande och stod i fundamental strid med ”alla människor lika värde”. Detta tog du inte avstånd ifrån, vilket jag tycker var beklagligt då du sagt att du inte tycker att exempelvis att jag är äcklig eller onormal som homosexuell.

    Detta bör inte ses som ett personligt omdöme, men min inställning sedan barnsben har varit att den stilla tystnaden är den värsta fienden. Att se på när andra mobbar utan att göra något förstärker problembilden. Den ger ett erkännande och en legitimitet åt förtrycket. Jag blev utsatt för hårda kränkningar och en hatpredikan, den borde du, precis som jag gjorde, tagit avstånd ifrån.

    Jag tycker det är väsentligt att lyfta blicken, se människan och dennes kärlek. Denna sängkammarreligion har jag aldrig förstått mig på. Vad i helsefyr spelar det för roll vem jag älskar. Det hotar inte någon annan. Låt mig vara lycklig och leva i frihet. Det handlar om ömsesidig respekt.

    Av denna och flera andra anledning beklagar jag att du känner dig tvingad att lämna socialdemokratin. Det är ditt val att göra och jag vet inte vad som dig sagts, men min synpunkt i detta, mina fem ören, är att du kunde tagit avstånd från den hatpredikan jag gjorde. Det kan vara den stilla tystnaden som gör att partikamrater reagerat?

    Vänligen,

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag trodde att jag hade en aning om vem det var men jag känner inte igen att den människan ska resonera på det sättet. Det finns många som vill göra sig lustig på vi kristnas bekostnad. Det där var ju inte ens ett kristet resonemang. Jag har tagit bort dessa kommentarer. Alla kommentarer vederbörande skrivit.
      Nu lämnar vi det Daniel och lycka till på lördag. Vi har också en hel del som händer både lördag och söndag. Tyvärr kan jag bara närvara på lördag (i våran kyrka alltså.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.