Gårdagens under!

Jesus gjorde många under. Under sker även idag och senast det skedde var igår i Karlstad. Det var många som förmodligen stängde av TV:n, eller slutade lyssna på websändningen. Färjestad tog ledningen med 3-0 mot Skellefteå i slutet på andra perioden. Till och med reportrarna på webradion sa att nu ser det ut som att ”det var spiken i kistan!”

Vad hände? Skellefteå lyckades vända till 3-3 och efter straffavgörande vinna matchen! Vad kommer betyder detta? Ja laget tror att saker är möjligt och vet att man inte ska ge upp och att man kan , man litar på varandra. Nu fick Melker Karlsson göra den avgörande straffen. Jag såg inte matchen eller hörde den. Det enda jag visste var att det stod 3-0 till Färjestad i slutet av andra perioden och trodde det var kört. Fick sedan se senare  att Skellefteå vänt på steken. Ett under!

Men hur vet jag att detta är sant då jag inte såg eller hörde matchen?! Jodå det gick att läsa om på nätet senare samt i dagen tidning. Någon hade sett det här och vittnat om det. I detta fall var det jourmalister.

Exakt så här är det med Jesus. Man kan lita på honom lika som ishockeylaget Skellefteå ja till och med mer. Jesus gjorde många under då han gick omkring på jorden.

Markus 8 kan man läsa: ”Då de kom till Betsaida förde man fram en blind och bad Jesus röra vid honom. Han tog den blinde vid handen och ledde honom ut ur byn. Sedan spottade han på hans ögon, lade sina händer på honom och frågade: ”Ser du något?” Mannen öppnade ögonen och sade: ”Jag ser människorna: de liknar träd, men de går omkring.”  En gång till lade han sina händer på mannens ögon, och nu kunde han se riktigt och var botad och såg allting tydligt.”

I Matteus 8 kan man läsa: ”När han gick ner från berget följde stora folkskaror med honom. Då kom en spetälsk fram och föll ner för honom och sade: ”Herre, vill du, så kan du göra mig ren.” Jesus sträckte ut handen, rörde vid honom och sade: ”Jag vill. Bli ren!” Genast blev mannen ren från sin spetälska.”

Hur vet man att detta är sant? Jag var ju inte ens född då det hände? Jodå man har skrivit ned detta i något som heter Bibeln. Hade man haft samma möjligheter då som idag hade det legat ute på Facebook.

Varför gjorde Jesus under? Jag tror för att visa att han var Guds son och att de som trodde på honom skulle få uppleva att det förehöll sig på det sättet. Om Jesus kan bota en spetälsk eller få en blind man att se så är saker du och jag går och bär på inte omöjligt att förändra. Men en sak måste vi då göra och det är att lita på honom och i detta fall Jesus. För Jesus är ingenting omöjligt. Jag har själv varit med om betydligt större under än att en hockeymatch vänds som i det utsatta läge skellefteå befann sig igår.

Vad beträffande matchen igår så vet laget att om man litar på varandra så kommer man att kunna vända större underlägen i framtiden. Har det skett en gång kan det ske igen.

bibelord-for-mirakel-1320534538

8 kommentarer

  1. Ludvig

    Inte nog med du skriver en massa smörja du är AIK:are också. Bege dig till T3 Arena så du får se hockey. Om nått år är ni i gärsgårdsserien.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Om du syftar till att jag ska se ett lag i grön-gula dräkter så blir det nog inget av den varan. Jag var dock där i augusti och såg när vi spöade er :). Alla människor kan få en förändring. Om du lutar dig bakåt och blundar och slappnar av så kommer du upptäcka hur fantastiskt det är med Oscar Möller, Bud Holloway m.fl. Jo jag skriver mycket vad många kallar för smörja men vi har alla ett val. Vi kan välja att läsa eller inte. Kul ändå att du var inne och läste. Ha en bra dag!

  2. Robert Lind

    Lägg ner och tuta i folk en massa lögner. Du och pastorn kan ta varand i hand men dra inte in oss andra i det här. Det finns ingen Gud, jesus har aldrig existerat allt ni surrar om är förlegat.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Om du syftar på Pastor Daniel Karlsson så brukar vi ta varandra i handen då vi träffs. Det är viktigt att folk får ha olika åsikter och jag kan bara svara för mig själv. Jag respekterar dina åsikter och det glädjer mig att du är inne och läser här samt kommenterar. Att jag skulle lägga ner bara för att folk tycker det är liksom inte riktigt min stil. Vi har yttrandefrihet. Hoppas du får en fortsatt bra dag.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Accepterar att du har den åsikten. Att Sagan om ringen är ihopdiktad vet jag. Jag tror inte alls att bibeln är påhittad. Det är där dina och mina åsikter går isär. Kul du hittade hit. Ha en bra dag!

  3. Lennart Vilhelmsson

    Ja, Gud gör under än idag. En helt vanlig onsdagskväll i januari 2007 kom jag till vår vanliga onsdagsbön för att ta plats vid pianot i lovsångsteamet. Men jag kände av förvarningarna att ett migränanfall modell större var på väg. Så jag gick till orkesterledaren och sade som det var: Om jag inte blir helad här och nu kan jag inte fullgöra min tjänst inför Gud ikväll, utan måste fara hem och lägga mig i ett mörkt och helt igenom tyst rum. Så han bad en kort enkel bön om helande. Och medan han bad gick en värme genom kroppen, och migränen försvann. Permanent! Tack Jesus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.