Trevligt mail

Igår fick jag ett trevligt mail som jag väljer att lägga ut.

 

Hej Bertil!

Har läst din blogg regelbundet och detta har medfört att jag hittat tillbaka till min kristna tro. Jag berättade det för vår pastor och han tyckte att jag borde kontakta dig. Jag slutade gå i kyrkan för ungefär två år sedan men har börjat vara med på möten nu i höst.

Hälsningar

A—- N——

email_icon

 

7 kommentarer

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Gränsfall till vad jag anser som en kommentar jag ska godkänna. Varför är du inne och läser sidor om kristen tro?

 1. Mikael

  Steffo, av din kommentar utgår jag från att du varken är troende eller positivt inställd till andra som är det. Skulle du kunna vara snäll och förklara för mig vad det är som gör dig så upprörd över att andra människor kommer till tro?
  Jag menar, om du tycker att kristen tro är nonsens så borde det väl vara enkelt att låta brevskrivarens inlägg bara ”rinna av”. Men istället känner du dig uppenbarligen provocerad.
  Jag har ofta undrat varför en del icke-troende tar så illa vid sig när vi troende vill uttrycka och dela med sig av vår glädje och våra erfarenheter. Det vore intressant att höra hur just du resonerar.

 2. Steffo

  Troende människor är manipulerade av saker som inte ens existerar. Varför är så få trots allt kristna? I över 2000 år har ni haft på er att bevisa att det hela är sannt men det kan ni inte. Tyvärr så hjärntvättas människor och det är bättre att gå till psykolog om men har bekymmer. Den kristna världen är bara en fasad. Kolla in Knutby, Livets Ord mm. Money Money Money. Titta bara vad den där TV pastorn drar in. 20 miljoner från tittare är det att hjälpa människor?

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Av ditt svar att döma så har du inte mycket insikt inom det kristna livet. Visst finns det saker som ibland kan gå fel men man kan inte dra alla över samma linje. Att man ger eller offrar pengar till sin församling är inte värre än att man ger pengar till golfklubben. Jag accepterar ateisters åsikter men de bör i så fall också acceptera oss troende. Att vara kristen är upp till var och en dvs ett beslut man själv tar. Det som förvånar mig är att många ikke troende kommer med påståenden som saknar substans. De engagerar sig väldigt mycket och tycks veta. Bottnar det i någon sorts nyfikenhet? Jag vet många som varit negativt inställd för att sedan helt sonika bytt sida och kommit till tro. Hur kan dom göra det? Ja de tar åt sig fakta och får en annan syn på saken. Hoppas du får en bra kväll och det gläder mig att du läser trots vi har olika åsikter när det gäller tro.

 3. Mikael

  Jo, du uttrycker din åsikt i nästan hatiska ordalag, så jag har förstått att du har en väldigt negativ syn på kristna och kristen tro. Är det en syn du fått av andra människor, massmedia eller har du själv haft någon väldigt negativ upplevelse av kristna människor?
  Jag har lite svårt att förstå varför det är så viktigt för dig att svartmåla något som du inte själv tror på, inte är bunden av att följa och heller inte behöver känna dig hotad av. Vad var det i det mail som Bertil lade ut som fick dig att gå igång så hårt?

  • Steffo

   Bertil hjärntvättar läsare att tro på saker som inte är sannt. Sådant är inte klokt. Tomtar och troll det är vad det är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.