Besök på X-CONS

Idag var jag och hälsade på X-CONS ordförande Tony Hagström i deras lokal nere på stan. En trevlig lokal med ett bra läge. X-CONS Umeå är en ideell organisation där f.d. kriminella och missbrukare hjälper varandra tillbaka in i samhället. En mycket viktig uppgift och en jobbig resa för många. Jag tycker alla har ett ansvar att hjälpa varandra i samhället. Föreningen är obunden i religiösa och partipolitiska frågor. Jag tror att den här föreningen har stora möjligheter att på sikt bli en ordentlig social plattform och språngbräda för människor som vill förändra sitt liv.

68427_374559489305410_550852742_n

5 kommentarer

  1. Nisse

    Det är bra att det finns de som försöker stötta ett stort samhällsproblem. Hur är eran församling med detta, bekämpa och hjälpa folk i missbruk.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Ja det är mycket stor och viktig insats som görs från bl.a X-CONS. När det gäller våran församling så finns det kanske, jag säger kanske för lite människor med den ”spetskunskapen”. Många församlingar är på stan i olika åtgärder ex streetmission på fredagar. Vad som är bra är att i X-CONS så finns den stora spetskunskapen som dessutom är religiöst och partipolitiskt obundet. Jag tro i många fall folk ibland ryggar tillbaka då kristna försöker hjälpa till. Man tror det kristna budskapet är farligt men det är inte farligare än ett missbruk. Tror om det skulle finnas en församling där exempelvis 10 st fd missbrukare/kriminella var med så skulle förmodligen någon av dessa brinna för de här frågorna.

  2. Tony

    Tack för besöket!
    Ser fram i mot nästa 🙂
    Varmt välkomna alla som är nyfikna på vilka vi är och vad vi hoppas kunna bidraga med!
    M.V.H
    Tony Hagström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.