Är alkohol nyttigt?

Har suttit och läst lite om Kalla Faktas senaste program. De tar upp att många viner inte alls är så nyttiga som många tror. Vin får innehålla upp till 60 olika tillsatser och är ett undantag från EU:s innehållsmärking då det inte går under livsmedel.

Vin innehåller sedan tidigare ett farligt ämne nämligen alkohol. Många har hört eller läst att måttligt med alkohol till och med kan vara bra för hälsan. Men sanningen är att alkohol har alldeles för många biverkningar för att kunna rekommenderas som medicin.

Nu nalkas snart jul och nyår i våra hem och då brukar alkoholkonsumtionen öka. Många som dricker får svårt att kontrollera sitt drickande vilket innebär att ännu en jul kommer att bli förstörd för omgivningen och framförallt barnen. Någon av föräldrarna kanske somnar redan innan julklappsutdelningen och Kalle Anka på TV:n!

Det finns idag knappt ett matprogram som inte innehåller alkohol. Detta får i längden förödande konsekvenser och tyvärr är det många som tror att en god middag är inte god om man inte dricker det eller det vinet till maten.

Jag är fruktansvärt glad över att sluppit vara med om sådant som barn. Det var i stort sett vita jular hemma hos oss. Jag är glad att jag inte dricker alkohol. Visst har jag festat tidigare på alkohol alltså men jag tror min uppväxt med i stort sett ingen alkohol hemma har varit positivt. Jag vet att man kan ha roligt utan alkohol. Det är typ 10 år sedan jag drack alkohol och det tänker jag fortsätta med.

vin_tillsateser (1)

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.