Tilltal från Gud

250px-Sky_over_Washington_Monument

I dag döptes åtta personer i Christ for Peoples regi. Jag kunde tyvärr inte närvara pga arbetet men i afton hade våran livsgrupp ett knytkalas där en av de som döptes var med. Jag berättade för honom att i samma ögonblick jag döpte mig så slutade jag att svära. Jag svär bara då jag ska citera någon. Att sluta svära skedde per automatik.

Min kompis sa att idag att när han efter dopet körde hem såg en bil med registreringsnummret APG 9XX. Han tyckte att det stod Apostlagärningarna (Apg) 9 och möjligtvis en 3:a.

Han slog upp Apg 9:3  ”Men när han på sin resa närmade sig Damaskus omgavs han plötsligt av ett bländande ljussken från himlen. 4Han föll till marken och hörde en röst som sade till honom: ”Saul, Saul, varför förföljer du mig?” 5Han frågade: ”Vem är du, herre?” – ”Jag är Jesus, den som du förföljer. 6Stig upp och gå in i staden, så får du veta vad du skall göra.”

Tilltal från Gud?

001

8 kommentarer

  1. Steffo

    Tilltal från Gud? Du kan nog hitta inträffelser i samband med vad som helst och påstå att det är från Gud. Om billen haft JHP 123 så hade man kanske menat att det var från Johannesevangeliet eller de tre första moseböckerna. Det är farligt att tro att Gud är bakom saker. Gud finns inte.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Accepterar som vanligt din åsikt. Nu upplevde den nydöpte detta och Gud talar faktiskt till oss i dessa termer. Vi tror inte på slumpen. Ha en bra dag!

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Känner du människorna? Detta är det som är bra med vuxendop/troendedop dvs du bestämmer själv. Någon sorts hjärntvättning förekommer inte men det är vanligt att icke troende tror att det är på detta vis. Hoppas du får en bra dag!

  2. Sören Pettersson

    ”Hjärntvättad”,tänk vad underbart att få bli det ibland!
    Då får man ju ”rena tankar” 😉

  3. Mikael

    LH, mycket kan man nog kalla mig, men hjärntvättad tror jag inte någon av mina vänner skulle tycka att jag är 🙂
    Men precis som Bertil svarar så är det inte ovanligt att man som icke-troende har den uppfattningen. En gång i tiden tyckte jag själv att kristna var naiva och lättledda. Som den skeptiker jag var tog det därför många långa år innan jag så småningom inte längre kunde blunda för alla ”tecken” och personliga upplevelser av Guds existens. Det tycker jag inte är konstigt, vi är alla olika med olika bakgrund och olika uppfattningar om hur världen runtomkring oss fungerar. Det är människans stora lycka att Gud har ett tålamod som överstiger vår egen bångstyrighet. Det spelar ingen roll hur många gånger du förnekat Gud, han kommer ändå att ta emot dig med öppna armar den dag du eventuellt ropar på honom.

    Du får gärna tycka att jag har ett naivt resonemang – nydöpt som jag är – men hjärntvättad, nej då överskattar du din förmåga att på distans bedöma personer du inte känner.

    Via Bertil kan du få mitt telefonnummer – eller lämna ditt för vidare befordran till mig. Vi kan väl ta en fika någon dag? Om du efter det fortfarande tycker att jag är hjärntvättad, ja då har jag en hel del att fundera över 🙂

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Ang LH:s kommentar…………Tror att mycket bygger på okunskap från folk som dessvärre tror att allt som inte är Svenska Kyrkan är en sekt. Jag trodde det var så förr och alla runt en. Man fick som barn höra allt möjligt av vuxna som spädde på bilden av bl.a Pingstkyrkan. Visst finns det säkerligen sekter och hjärntvättning men detta tror jag både jag och Micke tämligen snabbt skulle genomskåda. Minns när exempelvis Livets Ord kom på tapeten i och med Carola slog igenom. Då skrev media ordet sekt rätt många gånger. Livets Ord är heller inge sekt men det var då någonting nytt och ordet sekt sålde bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.